Twitter, Blue aboneliğinin iOS’taki fiyatını 11 dolara yükseltiyor

Twitter'ın geri gelen Blue aboneliğini doğrudan uygulamadan satın alırsanız eskisinden çok daha pahalıya mal olacak.

Elde edilen bilgilere göre Twitter bazı çalışanlarına, iOS uygulaması aracılığıyla ödeme yapmaları halinde kullanıcılardan Blue aboneliği için 11 dolar alacağını duyurdu. Ancak web üzerinden ödeme yaparlarsa, web sitesinin mavi doğrulama rozetini almanın da dahil olduğu hizmet için ayda sadece 7 dolara mal olacak.

Apple, Twitter’ı App Store’dan kaldırmayacak

Twitter’ın sahibi Elon Musk, Apple’ın uygulama içi satın alımlarda yüzde 30’luk kesinti yapmasına karşı çıkıyor. Ayrıca, Apple’ın da Twitter’ı App Store’dan alıkoymakla tehdit ettiğini ve şirketine bunun nedenini söylemeyeceğini belirtti. Bu söylemler ise ciddi tepkilere yol açtı. Bu konuşmasının ardından Musk, Apple şefi ile toplantı yaparak “yanlış anlama” olarak adlandırdığı sorunu çözdü. Buna ek olarak Musk, Apple’ın Twitter’ı App Store’dan kaldırmayı asla düşünmediğini söyledi.

Abonelik hizmeti, ücreti artarak geliyor

Apple, 2021’in sonlarında yüzde 30 komisyon alma uygulamasına yönelik çok sayıda eleştirinin ardından okuyucu uygulamalarının geliştiricilerinin harici ödeme sistemlerine bağlanmasına izin vereceğini duyurdu. İki yöneticinin Twitter’ın App Store dışında Blue aboneliği sunma planına ve sosyal ağın bu fikri nasıl hayata geçireceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. İki yönetici de konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Twitter başlangıçta iOS cihazları için Blue doğrulamasını ayda 8 dolara başlattı ancak şirket, taklitçilerin ve sahte hesapların akınına yol açtıktan sonra hizmeti duraklattı. Fakat elde edilen bilgilere göre abonelik hizmeti geri geldiğinde de ödenmesi gereken fiyat artacak. Bunun yanı sıra farklı renkli onay işaretleriyle gelecek. Örneğin, şirketler için altın, devlet için gri ve kamuya mal olan ya da olmayan bütün bireyler için mavi olacak. Buna göre de kişileri ve şirketleri ayırt etmek daha kolay olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu