Twitter, intihar önleme özelliğini geri yükledi

Geçtiğimiz günlerde haber ajansları, şirketin güvenlik aracını hafta başında Elon Musk'ın emriyle kaldırdığını bildirmişti.

Twitter, kullanıcıları belirli içerikleri ararken intiharı önleme yardım hatlarına ve diğer güvenlik kaynaklarına yönlendiren bir özellik olan #ThereIsHelp başlığını geri getirmek için çalıştığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde haber ajansları, şirketin güvenlik aracını hafta başında Elon Musk’ın emriyle kaldırdığını bildirmişti.

Çıkış hikayesini yayınladıktan sonra, Twitter’ın Güvenlik ve Emniyet Başkanı Ella Irwin, kaldırma işlemini doğruladı ancak bunun geçici olduğunu söyledi. Aynı zamanda sistemlerin düzeldiğine dikkat çekerek, önümüzdeki haftalarda bu işlemi geri alacaklarının da altını çizdi.

“Twitter intiharı engellemiyor!”

CEO Elon Musk ise Twitter’ın özelliği kaldırdığını yalanladı. “Mesaj aslında hala yayında. Bu sahte bir haber.” diyen Musk, Twitter’da “Twitter intiharı engellemiyor” şeklinde Tweet paylaşımında bulundu.

Irwin ise, Twitter’ın Google tarafından kullanılan bir yaklaşımı benimsemeyi planladığını söyledi. Şirket, “Arama sonuçlarında gerçekten iyi iş çıkarıyor ve yaptığımız değişikliklerle onların yaklaşımlarının bir kısmını aslında yansıtıyoruz” dedi.

ThereIsHelp banner’ının anlık da olsa ortadan kaybolması, bazı tüketici güvenliği savunucularının Twitter’a yönelik eleştirilerine yol açtı. Şirketin yakın zamanda feshedilen Güven ve Güvenlik konseyinin eski bir üyesi olan Eirliani Abdul Rahman, olayı “son derece rahatsız edici” bulduğunu söyledi. Rahman ayrıca şirketlerin güvenlik özellikleri üzerinde tipik bir şekilde “paralel olarak” çalıştıklarına ve mevcut olanları değiştirmeden önce yerinde bıraktıklarına dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu