Twitter, ırkçı söylemlere karşı yapay zekaya güvenecek

Twitter'ın CEO'su Elon Musk, nefret ve ırkçı söylemlere karşı platformda yapay zekayı öne çıkaracağını duyurdu.

SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Musk, nefret ve ırkçı söylemlere karşı yapay zekayı öne çıkaracağı için tartışma konusu oluyor. Musk’ın bu hamlesi aslında personelin inisiyatifini yani insan faktörünü geri plana atacağı için eleştiriliyor.

Irkçı söylemler üçe katlandı

Geçtiğimiz günlerde, Dijitalle Mücadele Merkezi (CCDH), Twitter’daki nefret dilinin şiddetlendiğine vurgu yapmıştı. Sivil toplum kuruluşu, “Irkçı hakaretlerin üçe katlanarak antisemitik ve kadın düşmanı tweetler şok edici artış yaşadı. Bay Musk’ın Twitter’ı nefret için güvenli bir alan haline geldi.” siteminde bulundu. Network Contagion Research Institute’deki (NCRI) başka bir araştırma grubu da daha önce, Musk’ın Twitter’ı satın alması üzerine siyahi insanları aşağılayan kelimenin kullanımında %500’lük artış tespit ettiğini açıklamıştı.

Twitter’ın Güvenlik Ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Ella Irwin, Reuters’e platformun personeli tarafından yapılan manuel incelemeleri ortadan kaldırdığını ve bazı içerikleri tamamen kaldırmak yerine kısıtlamaları desteklediğini söyledi. Irwin, “Değişen en büyük şey, takımın hızlı hareket etme ve mümkün olduğunca agresif olma konusunda tam yetkiye sahip olmasıdır.” dedi. Ancak şirket personelinin 7500’den yaklaşık 2000’e düşürülmesi içerik denetimini imkansız hale getirdi. Bunun üzerine Irwin, Twitter’ın artık kötüye kullanıma eğilimli hashtag’leri ve çocuk istismarı gibi alanlarda arama sonuçlarını “agresif” kısıtlamak için otomasyon kullanacağını söyledi. Platform artık bu tür içerikleri otomatik olarak kaldıracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu