Twitter, kaynak kodunun bir bölümünü kamuya açıyor

Bu kaynaklar, kodun nasıl inceleneceğine yönelik önemli talimatlar ve açıklamaları içeriyor.

Twitter, uzun zamandır beklenen gelişmeyi sonunda hayata geçirdi. Son yapılan güncellemeyle birlikte Twitter, kullanıcıların zaman çizelgelerinde tweet önermek için kullanılan algoritma da dahil olmak üzere kaynak kodunun belli bir bölümünü kamu denetimine açtı.

Oldukça önemli bir gelişme olan bu durum, kullanıcıların oldukça ilgisini çekiyor. Aynı zamanda GitHub’da Twitter, kullanıcıların tweetleri kontrol etmek için kullandığı mekanizma da dahil olmak üzere çok sayıda parça için kod içeren iki ayrı havuz yayınladı. Konuyla ilgili olarak bir gönderide de bu durumu, “daha şeffaf olma yolunda atılan ilk adım” olarak nitelendiriyor. Ayrıca Twitter’ın kendisi ve platformdaki kişiler için de risk önleme olarak belirtiyor.

Bir diğer önemli açıklama da açık kaynak yayınlarıyla ilgili. Bu kaynaklar, Twitter’ın reklam önerilerini destekleyen kodu ya da öneri algoritmasını eğitmek için kullanılan verileri değil, kodun nasıl inceleneceğine yönelik önemli talimatlar ve açıklamaları içeriyor. Bu da sürümlerin geliştirici odaklı olduğu fikrini destekliyor.

Twitter uzun zamandır gündemde ve yapılan her güncellemeyle tartışma konusu oluyor. En son atılan bu adım da yine Twitter’ın çalışmalarını ön plana çıkarıyor. Ayrıca Twitter, gelen kod önerilerini de yönetmek ve onları dahili depoyla senkronize etmek için yeni araçlar üzerinde çalışmalar yaptığını da ekliyor. Bunlar da ilerleyen zamanlarda kullanıma sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu