Twitter, parodi hesaplarını askıya alacak

Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, sosyal medya platformundaki parodi hesapların askıya alınacağını açıkladı.

Twitter’ı geçtiğimiz haftalarda tam 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, Twitter üzerindeki düzenlemelerine devam ediyor. Elon Musk şimdi de Twitter tarafındaki parodi hesaplarını askıya alacağını açıkladı.

Twitter parodi hesaplarını süresiz askıya alıyor

Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, Twitter’daki sorunların çözümü için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Ülkemizde de uzun bir süredir sorun haline gelen Twitter’daki parodi hesaplar için yolun sonu göründü.

Elon Musk tarafından yapılan açıklamada, Twitter’da başkalarının adına oluşturulmuş hesaplardan paylaşım yapan ve bu yolla bazı kullanıcıları etkileyen “parodi” hesapların kısa süre içerisinde kalıcı olarak engelleneceği belirtildi.

Bu açıklama öncesinde Twitter, yanlış davranış için bir hesabı askıya almadan önce bir uyarı yayımladı. Yayımlanan uyarıya göre şirket “Twitter Blue aboneleri için yapılan doğrulama için” değişikliğe gitti. Bu değişikle birlikte, herhangi bir isim değişikliği, sertifikalı onay işaretinin geçici olarak kaybolmasına neden olacak” ifadesini kullandı.

Twitter’da son dönemde artan parodi hesaplar, ünlü ya da toplum tarafından tanınan bir kişinin adına hesaplar açılarak bu kişinin ağzından birtakım paylaşımlarda bulunuluyordu. Twitter bu hesapların engellenmesi gerektiğini düşünüyor. Son olarak Twitter bazı ülkelerde Twitter Blue abonelik fiyatını 8.99 dolar olarak güncellemişti. Twitter Blue aboneliğinin ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı ise belirsizliğini koruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu