Twitter, satın aldığı haber bülteni platformu Revue’yu kapatıyor

Twitter, yaptığı açıklamayla geçen yıl satın aldığı haber bülteni Revue'yu kapatma kararı aldığını duyurdu.

Twitter, geçtiğimiz yıl Revue haber bültenini satın almıştı. Fakat yaptığı açıklamayla, burayı kapatma kararı aldığını bildirdi. Şirket, ilgili verileri gelecek yılın başlarında silecek. Şirket, haber bülteni platformunu gelecek yılın başlarında kapatacağını duyurdu. Revue ise yaptığı açıklamada, “18 Ocak 2023’ten itibaren Revue hesabınıza erişmek artık mümkün olmayacak. O tarihte Revue kapanacak ve tüm veriler silinecek.” dedi.

Revue ile yeni özellikler sunulmuştu

Twitter, 2021’in başında Revue’yu satın aldı. O sırada şirket, satın alma işleminin platformunun doğal bir genişlemesi olduğunu savundu. Satın alma işleminin ardından Twitter, iki platformu birbirine daha yakın bir şekilde entegre etmek için harekete geçti. İlk olarak şirket, Twitter profillerine Revue kayıt butonları ekledi. Ardından, bir ay sonra, kullanıcıların Revue haber bültenlerine doğrudan tweetlerden kaydolmasına olanak tanıyan bir özellik kullanıma sunuldu. Bütün bunlar da kullanıcılar tarafından beğeniliyor ve takdir ediliyordu. Ancak bunların hepsi Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasından önceydi ve haber bülteni bölümü zaman içerisinde sona erdi.

Revue’nin kapatılması şaşırtmıyor!

Elon Musk, Twitter için hedeflerinden birinin uygulamayı basitleştirmek olduğunu söyledi. Bu amaçla, son haftalarda Anlar ve “tweet atılan” etiketler de dahil olmak üzere bazı özellikler rafa kaldırıldı. Bu yüzden Revue’nun da durdurulduğunu görmek şaşırtıcı değil. Uzmanlar ve takipçiler böyle bir haberi bekliyordu. Ücretli bir haber bülteni yayınlamak için Revue kullanıyorsanız, 20 Aralık’ta Twitter sistemini, bütün ücretli abonelikleri faturalandırma döngülerinin sonunda iptal edilecek şekilde ayarlayacak.

Bununla ilgili olarak uzmanlar şöyle söylüyor:

“Revue’dan haber bültenleri göndermenin artık mümkün olmadığı noktadan sonra abonelerinizin Revue içeriği için ücretlendirilmesini önleyeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu