Twitter Substack bağlantılarına ‘güvensiz’ uyarısı veriyor

Kullanıcılar, son güncellemeyle birlikte artık Substack bağlantılarına tıkladığında güvensiz uyarısıyla karşılaşacak.

Twitter, Substack bağlantılarını güvensiz olarak işaretlemeye başladı. Twitter’da URL’sinde bulunan Substack bağlantısına tıklarsanız, şirket sizi “erişmeye çalıştığınız bağlantının Twitter ya da ortaklarımız tarafından güvensiz olduğu tespit edildi” uyarısına yönlendirecek.

Aslında kontrol edildiğinde bu bağlantılar güvenli görünüyor. Ancak son güncellemeyle birlikte artık Substack bağlantıları tıklandığında güvensiz uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Twitter, Substack kullanan kişilerin de hikayelerine tweet yerleştirmesini engelledi. Ardından, Substack bağlantıları içeren tweetlerde etkileşimi engellemeye başladı ve kullanıcılar onları beğenemedi. Daha sonra da aynı kısıtlamaları resmi Substack hesabından gelen tweetlere uyguladı.

Twitter bağlantıya girişi engellemek için yasakları kademeli olarak ilerletti. Sayfadaki son güncellenen bilgiye göre Twitter’ın URL politikası 2020’den beri değişmedi ve Substack’in sitesi her zaman olduğu gibi çalışıyor. Bu yüzden Twitter’ın uyarı için hangi gerekçeyi kullandığını söylemek de oldukça zor. CEO Elon Musk ise bu durumla ilgili hiçbir açıklamada bulunmuyor. Kullanıcılar ise bunun sebebinin açıklanmasını merakla bekliyor.

Aralık ayında Musk şu açıklamayı yapmıştı: “Rakiplerin acımasız reklamını bir politika ihlali olarak görüyorum.” Bu açıklamasının ardından da Instagram, Mastodon, Facebook ve diğerlerine bağlantı paylaşımını engelledi fakat kısa bir süre sonra kısıtlamalar geri kaldırıldı. Substack’in Twitter ile rekabet etmeye çalıştığını hissettiği için bu kararların alındığı düşünülüyor. Substack tarafından da engelleme ve kısıtlamalarla ilgili bir açıklama gelmedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu