Twitter, tweet görüntülemesi için oturum açma kuralını kaldırdı

Twitter CEO'su Elon Musk, giriş şartını uygulamaya başladığında, bu "geçici" önlemleri veri kazımayı önlemek için aldığını açıkladı.

Sosyal medya devi Twitter, birkaç gün önce kullanıcıların tweet’leri görüntülemek için oturum açmasını zorunlu kıldı. Ancak kısa bir süre sonra, bu kısıtlamaları sessizce geri çekti. Bu da Twitter bağlantılarını bir hesap olmadan tarayıcıda açabilmenize olanak sağlıyor, yani artık hesap açmanıza gerek yok. Ayrıca, tweet önizlemelerinin Slack, WhatsApp ve iMessage gibi platformlarda göründüğü de belirtiliyor.

Twitter CEO’su Elon Musk, giriş şartını uygulamaya başladığında, bu “geçici” önlemleri veri kazımayı önlemek için aldığını açıkladı. Musk, “Bu işlem aslında geçici bir acil durum önlemidir. Verileri o kadar çok yağmalıyorduk ki bu, normal kullanıcılar için hizmet kalitesini düşürüyordu.” dedi. Şirket, kullanıcıların giriş yapmadıklarında bağlantıları görüntülemelerine izin verme konusunda resmi bir duyuru yapmadı veya durdurma yöntemleriyle ilgili herhangi bir bildiri de yayınlamadı.

Bütün bir hafta boyunca da Musk, veri kazımaya karşı önemli bir önlem olarak, doğrulanmamış kullanıcılar için günde bin gönderi ve doğrulanmış kullanıcılar için günde 10 bin gönderi okuma sınırı koymuştu. Aynı zamanda firma bu değişikliğin de “insanların küçük bir yüzdesini” etkilediğini ve “reklam üzerindeki etkilerin minimum düzeyde olduğunu” açıkladı.

Bu son gelişme ise çoğu kullanıcı tarafından fark edilmedi ve bu sebeple geri dönüşlerin nasıl olduğu da net bir şekilde bilinmiyor. O yüzden Musk’ın bunu neden yaptığını ve hemen geri çekme sebebini açıklamaması da kullanıcıların merak etmesine sebep oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu