Twitter ücretsiz mavi tik onay işaretlerini kaldırıyor

Elon Musk, 20 Nisan’dan itibaren eski mavi tik onay işaretlerini kaldıracağını duyurdu.

Elon Musk, Twitter’daki ücretsiz mavi tik onay işaretlerinin 20 Nisan’a kadar tamamen kaldırılacağını duyurdu. Daha önce 1 Nisan’da kaldırılacağı açıklanan eski doğrulanmış kullanıcı hesaplarındaki mavi tikler, 20 Nisan’dan itibaren kaldırılacak.

Twitter’da, kullanıcıların hesap adının yanında mavi onay işaretiyle gösterilen doğrulama işareti 2009 yılında kullanılmaya başlandı. Artık mavi tik işareti sahibi olmak isteyen kullanıcıların aylık 8 dolar karşılığında Twitter Blue aboneliği alması gerekiyor. Bu abonelik sayesinde, kullanıcılar hesaplarını doğrulayarak mavi tik işareti kazanabiliyorlar.

Eski mavi tik işareti olan kullanıcılar, bu karar sonrası onay işaretlerini korumak istiyorlarsa Twitter Blue’ya abone olmak zorundalar. Bu işlemi yapmayan kullanıcıların mavi tik işaretleri kaldırılacak. Öyle ki, The New York Times dahil bazı hesaplar, ücretli doğrulama için kaydolmayacağını açıklamasının ardından doğrulanmış mavi tik onayını kaybetti.

Son olarak, Twitter Blue aboneliği fiyatı ülkemizde aylık 150 TL, yıllık ise 1569 TL’ye denk geliyor. Twitter iOS uygulamasından satın alındığında ise Twitter Blue ücreti; aylık 209 TL, yıllık ise 2 bin 199 TL’ye çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu