Açıklama eklediğiniz bir gönderinin silinmesi durumunda X (Twitter) sizi bilgilendirecek

Yeni güncelleme ile orijinal tweet sahibi tweet'ini silmeye karar verdiğinde X tarafından bir bildirim alacaksınız.

Twitter, geçtiğimiz gün itibarıyla Community Note, yani topluluk notu eklediğiniz bir gönderi silinirse size haber vereceğini duyurdu. Community Notes, kullanıcıların yanıltıcı olabilecek bir tweette işbirlikçi bir şekilde bağlam eklemelerine izin veren bir Twitter özelliği. Örneğin, biri Dünya’nın düz olduğunu tweet ederse, insanlara gezegenin aslında yuvarlak olduğunu kanıtlayan bilimsel gerçekleri içeren bir not ekleyebilirsiniz. Yeterli sayıda kişi notunuzun yararlı olduğunu kabul ederse, tweetin altında gösterilir ve yanlış olabilecek bir ifade için bağlam sağlar.

Daha önce bir tweet’e not bırakırsanız, tweet’in silinip silinmediğini kontrol etmek için geri dönmeniz gerekirdi. Şimdi, orijinal tweet sahibi tweet’ini silmeye karar verdiğinde X (Twitter’ın yakın zamanda güncellenen yeni adı) tarafından bir bildirim alacaksınız.

Twitter, bu hafta Community Notes oylama sisteminde bir değişiklik daha yaptı. Artık kullanıcılar, bir gönderide yer almaları için bir notu derecelendirmeleri istenmeden önce daha fazla not önerisi görecekler.

X, Mayıs ayında Community Notes’u görüntülere de ekledi ve kullanıcıların bu gönderilere ve metin tabanlı tweet’lere not bırakmalarına izin verdi. Bu özel karar, Pentagon’da bir patlamanın AI tarafından oluşturulmuş bir görüntüsünün platformda viral hale gelmesinden sonra alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu