Twitter’ın Topluluk Notları özelliği küresel olarak yayılmaya başlıyor

Twitter Topluluk Notları, yanıltıcı tweetleri çürütmek için kitle kaynaklı bir yaklaşımı hedefleyerek kullanıma sunuluyor.

Twitter, Topluluk Notları özelliğini kullanıma sundu. Şirket, dünya genelindeki bütün kullanıcılarına da duyurdu. Daha önce Birdwatch olarak bilinen özellik, ilk olarak 2021’de kullanılmaya başlandı. Topluluk Notları, yanıltıcı tweetleri çürütmek için kitle kaynaklı bir yaklaşım benimsiyor. Programın bir parçası olan moderatörler, bağlam eklemek için tweetlere notlar oluşturabiliyor.

Topluluk Notları, kritik bir unsur olarak görülüyor

Normal kullanıcılar bu bağlamı “yararlı” bulup bulmadıklarına dair oy kullanabiliyor. Aslında şimdiye kadar notları sadece ABD’deki kişiler görebiliyordu. Twitter, yakında diğer bölgelerden katkıda bulunanları eklemeye başlayacağını açıkladı. Şirketin şu anki sahibi Elon Musk, Topluluk Notları’nı hayatının kritik bir unsuru olarak konumlandırıyor. “Twitter 2.0” vizyonu, özelliğin “Twitter’da doğruluğu iyileştirmek için bir ezber bozan” olacağını iddia ediyor. Ancak, herhangi bir kitle kaynaklı özellikte olduğu gibi, grupların partizan görüşlerini desteklemek için aracı kullanması durumunda Topluluk Notlarının geri tepme potansiyeli bulunuyor.

Lansmandan bir gün önce kullanıma sunuluyor

Topluluk Notlarının küresel olarak kullanıma sunulması, diğer lansmanından bir gün önce geliyor. Ücretli hesap doğrulamasında Twitter, geçtiğimiz günlerde yenilenen abonelik hizmetini tekrar sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu kez, şirket hesaplarına mavi bir onay işareti eklemeden önce abonelerin doğrulama amacıyla bir numara sağlamaları gerekecek.

Ayrıca kullanıcı adlarını, görünen adlarını ve profil fotoğraflarını değiştiren kullanıcılar, Twitter hesaplarını incelerken mavi onay işaretlerini geçici olarak kaybedecek. Bu gibi durumlara karşı Elon Musk, kullanıcılara uyarılarını yapıyor. Topluluk Notları çok fazla yönden kullanıcıların işini kolaylaştıracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu