IT uzmanları için en güzel 9 iPad aracı

 

Özel sunucular, Wi-Fi kameralar, uzaktan yönetim ve dahası ile iPad’in bir IT uzmanı  için vazgeçilmez olduğunu fazlasıyla kanıtlıyor.

iPad uzun süre önce her iş toplantılarının vazgeçilmezi sarı bloknotlarını yerini çoktan aldı. Ve daha ağır iş uygulamaları geldikçe IT uzmanları da aynı yolu takip etti; çantalarındaki laptoplar yerine iPad’lerini kucaklayarak daha hafif olan değiştirmeler yaptı. Ayrıca iPad Mini’nin de azalan fiyatıyla bu trendi hızlandırmış oldu.

IT uygulama ekosisteminde iPad’te işimiz için gerekli olan bir dizi aracı su yüzüne çıkaran bir yolculuk yaptık. İşte bu yolculukta IT için hayati derecede önemli olduğuna inandığımız bazı keşifler…

Get Console Airconsole

Öncelerinde Bluetooth seri dongle’ların etkisinde kalanlar bilirler ki bağlanabilirlik gelişigüzel veriliyordu. GHz frekans aralığı git gide daha tıkalı bir hale gelmeye başlamıştı. Airconsole, dahili Wi-Fi erişim noktası, köprüsü ile birlikte yerel dosya paylaşımı ve dönemsel log’lar tutabilen tek port bir USB terminal sunucusudur. Airconsole’u farklı kılan şey ise ağ teknisyenlerinin ağ bağlantısı üzerinden seri oturumu izlemek ve uzaktan kontrol etmenize imkan sunan Get Console’un özel sunucusu olması.

Dropcam

Bu küçücük Wi-Fi kamera bir tesisat olarak kullanılmasının yanı sıra klasik güvenlik rolü içinde kullanılan bir şey. Dropcam iki model ile birlikte geliyor:  2.4 GHz standart çözünürlük olan ve 2.4 GHz/5.8 GHz yüksek çözünürlüklü Dropcam Pro. Her ikisi de oldukça iyi derecede hareket algılama özelliği bulunan kameralar bulut tabanlı kayıt sistemine sahip. Ayrıca her ikisi de mikro USB güç girişiyle çalıştıkları için de kolayca bir şekilde rafa ya da duvara cırt cırtla tutturularak veri dolabında kimin değişiklik yaptığını görme imkanı sunuyor. Taşınabilirlik özelliğiyle de seyahat ederken  konferans odalarını ve otel odalarını da izleyebileceğiniz anlamına geliyor. Dropcam’in hareket algılaması Android, iOS ve web uygulamaları üzerinden görüntüleme imkanı sunarak algılanan durumların video görüntüleri email gönderebiliyorsunuz.

TechSmith Skitch

Camtasia (ekrankaydı) ve SnagIT (görüntü yakalama) ile uzun süreli bir arkadaşlığımız oldu. Ancak Skitch şu ana kadar ki en yararlı bulduğumuz araçlardan biri olduğunu söylemeliyiz. Basitçe söylemek gerekirse, Skitch;  görüntü almak (kamera,ekran görüntüsü vb.), not baloncukları eklemek gibi bir çok işlemi yapabiliyor. Güzel tarafı ise hala ücretsiz olması.

HP iLO Mobile

HP, Gen8 HP sunucularında HP iLO Mobile ile HP iLO Versiyon 4 deneyimini büyük ölçüde geliştirdi. iOS ve Android uygulamaları bulunan iLO Mobile ile sunucularınızı uzaktan yönetebilmenin yanında yeniden başlatmak, görselleştirebilmek ve BIOS ayarlarını değiştirebilmek gibi görevlere sahip. iLO Mobile web arayüzü, uzaktan kumanda paneli ve komut dosyası gibi özellikler içeriyor.
Evernote
Microsoft’un Mac ve tabletler için OneNote’u piyasaya sürmeyi reddettiği için yeni bir araştırma aracı bulmak zorunda kaldık. URL’leri, tüm web sayfaları, resimleri, ses, video ve ekran resimlerinizi kaydetmeyi olanak tanıması gerekiyordu. Çözümü Evernote da bulduk. Tarayıcı eklentileriyle tüm web sayfalarını kolayca yakalayabiliyorsunuz.Ancak Evernote’un bu konuda Microsoft’un OneNote’un başarısını yakalayabileceğinden emin değiliz.

Ustream

WebEX, GoToMeeting ve Adobe Connect Enterprise hakkında hoşlanılmayan şey bir kullanıcının oturum açmak istediğinde belli bir bedel ödemek zorunda olması. Sohbet özelliği aracılığıyla da canlı toplantılar yapmak, soru sormak, yorumlar almak için hızlı ve ücretsiz olarak iPad ile Ustream kullanmak son derece keyifli. iPad üzerindeki mikrofon yerine de harici bir mikrofon kullanmanız yararlı olabilir.

Microsoft Remote Desktop for İPad

Remote Desktop for iPad, yüksek kaliteli sıkıştırma ve bant genişliği kullanımı sayesinde bilgisayardaki video ya da ses dosyalarının rahatlıkla uzaktan erişimine imkan veriyor.  Ayrıca sunumlar için harici monitör ya da projeksiyon cihazlarına kolaylıkla bağlantı sağlıyor. Microsoft’un ücretsiz olarak kullanıma sunduğu Remote Desktop uygulamasını App Store’dan ulaşabilirsiniz.

Project Eureka iVMControl

VMware vSphere 5.5’i destekleyen ve gerçekten gerekli olan bir uygulama olan Project Eureka’s iVMControl size vSphere and ESX sistemler üzerinden uzaktan yönetim imkanı sunuyor. Uygulamanın  temek sürümü ücretsiz ancak VM konsol’un tam özelliklerini kullanmak istiyorsanız uygulama için 4.99 ödemeniz gerekiyor.

Zingersoft’s iSSH

SSH iki network cihazı arasında güvenlik kanalıyla veri değişimine izin veren bir network prokolüdür. ESX ya da iLO Console ile her zaman çalışamazsınız. Zingersoft’un İSSH’i gerçekten gerekli bir araç. Bu SHH şifreli terminal aracı; yönlendiriciler, anahtarlar ve diğer benzeri ağ ekipman ile çalışması için temel bir araç.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu