Vivo, katlanabilir X Fold3 serisi ile Samsung ve Huawei’ye meydan okuyor!

Her iki model de, Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacak.

Akıllı telefon pazarında rekabet giderek artarken, Vivo da katlanabilir telefon segmentinde iddialı olmak için hazırlanıyor. Şirket, X Fold3 serisini yeni bir tasarım ve Pro versiyonu ile yakında duyuracak.

X Fold3 serisi, Vivo’nun ilk katlanabilir telefonları olacak. Bu telefonlar, Samsung’un Galaxy Z Fold3 ve Huawei’nin Mate X2 modellerine rakip olacak. Vivo, X Fold3 serisinde hem içe hem de dışa katlanabilen iki farklı model sunacak.

İçe katlanabilen model, X Fold3 olarak adlandırılacak. Bu model, 8 inçlik bir ana ekrana ve 6.5 inçlik bir kapak ekranına sahip olacak. Ek olarak, ana ekran 120 Hz yenileme hızı ve HDR10+ desteği sunacak. Kapak ekran ise, 90 Hz yenileme hızı ve 32 MP selfie kamera ile donatılacak.

Vivo, Katlanabilir X Fold3 Serisi ile Samsung ve Huawei’ye Meydan Okuyor!
Vivo, Katlanabilir X Fold3 Serisi ile Samsung ve Huawei’ye Meydan Okuyor!

Dışa katlanabilen model ise, X Fold3 Pro olarak isimlendirilecek. Bu model, 8.3 inçlik bir ana ekrana ve 6.8 inçlik bir arka ekrana sahip olacak. Ana ekran, 144 Hz yenileme hızı ve HDR10+ desteği sunacak. Ayrıca arka ekran ise, 120 Hz yenileme hızı ve 50 MP ana kamera ile gelecek.

Her iki model de, Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacak. Ayrıca, 12 GB RAM, 256 GB depolama, 4.500 mAh batarya, 65W hızlı şarj, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, stereo hoparlör, parmak izi okuyucu ve Android 12 işletim sistemi gibi ortak özelliklere sahip olacak.

Vivo, X Fold3 serisini 2024 yılının ilk çeyreğinde tanıtmayı planlıyor. Fiyat konusunda ise, X Fold3’ün yaklaşık 2.000 dolar, X Fold3 Pro’nun ise yaklaşık 2.500 dolar civarında olması bekleniyor. Fakat ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu