Vivo, iki yeni katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor: S Flip ve V Flip

Gelecekte çıkması beklenen v Flip ve S Flip modellerinin orta segment modeller olabileceği tahmin ediliyor.

Vivo, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) web sitesinde iki yeni ticari marka kaydı yaptırdı. Bu kayıtlardan biri “vivo V Flip”, diğeri ise “vivo S Flip” adında gelecekte çıkması beklenen çift taraflı katlanabilir akıllı telefonları işaret ediyor.

Vivo şu anda vivo X Fold2 adında standart bir katlanabilir akıllı telefona ve vivo X Flip adında dikey katlanabilir bir akıllı telefona sahip. Bu iki model vivo’nun amiral gemisi modelleriyken, gelecekte çıkması beklenen v Flip ve S Flip modellerinin orta segment modeller olabileceği tahmin ediliyor.

Vivo-S Flip
Vivo-S Flip

Motorola kısa süre önce Razr 40 serisini piyasaya sürdü. Bu serideki standart model bütçe dostu bir katlanabilir telefon olarak konumlandırıldı. Samsung’un da daha ucuz katlanabilir telefonlar üretmeyi düşündüğü söyleniyor. Bu nedenle iki yeni bütçe dostu katlanabilir telefon söylentisi çok da abartılı görünmüyor. Belki de diğer üreticiler de henüz doymamış olan bütçe katlanabilir telefon segmentine gözünü dikmiş durumda.

Katlanabilir telefon pazarı olgunlaştıkça ve katlanabilir ekran teknolojisi daha erişilebilir hale geldikçe, bütçe dostu katlanabilir telefonların sayısında bir artış göreceğiz ve bu trend şimdiden başlıyor gibi görünüyor.

Vivo V Flip
Vivo V Flip

Bütçe dostu katlanabilir telefonların yükselişi

Katlanabilir telefonlar ilk çıktıklarında oldukça pahalıydı. Ancak son yıllarda üretim maliyetlerinin düşmesiyle birlikte katlanabilir telefonların fiyatları da düşmeye başladı. Bu da bütçe dostu katlanabilir telefonların ortaya çıkmasına yol açtı.

Bütçe dostu katlanabilir telefonlar, amiral gemisi katlanabilir telefonlara kıyasla bazı özelliklerden ödün vermek zorunda kalıyor. Örneğin, bütçe dostu katlanabilir telefonlarda daha az güçlü işlemciler, daha az çözünürlüklü ekranlar ve daha az kaliteli kameralar kullanılıyor olabilir. Ancak yine de katlanabilir ekran deneyimini uygun fiyatlarla sunuyor olmaları bütçe dostu katlanabilir telefonları cazip kılıyor.

Katlanabilir telefonların geleceği

Katlanabilir telefon pazarı henüz yeni gelişmekte olan bir pazar. Ancak analistler, önümüzdeki yıllarda katlanabilir telefon satışlarının önemli ölçüde artacağını tahmin ediyor. Bütçe dostu katlanabilir telefonlar da bu büyümeden pay alacak gibi görünüyor.

Bütçe dostu katlanabilir telefonlar, katlanabilir telefon deneyimini daha fazla kişiye ulaştıracak ve katlanabilir telefon pazarının büyümesini hızlandıracaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu