X’e büyük darbe: Walmart reklamlarını çekiyor!

Walmart'ın çekilmesi, platformdan reklamlarını çeken şirketler listesine bir yenisini ekliyor.

Walmart, Amerika’nın en büyük işvereni ve gelir bakımından en büyük şirketi, Twitter olarak bilinen platformda artık reklam vermeyeceğini açıkladı. Bu karar, platformun sahibi Elon Musk’ın antisemitik gönderileri artırması ve kaçan reklamverenlere karşı küfürlü ifadeler kullanmasının ardından geldi. Walmart sözcüsü, “X platformunda artık reklam vermiyoruz çünkü müşterilerimize daha iyi ulaşabileceğimiz başka platformlar bulduk,” dedi​​.

Walmart’ın çekilmesi, platformdan reklamlarını çeken şirketler listesine bir yenisini ekliyor. Apple, Disney, IBM, Comcast ve Warner Bros. Discovery gibi işletmeler de X platformunda artık reklam almıyor. Bir grup reklamveren, geçici duraklamalarının muhtemelen kalıcı hale geleceğini belirtti. Pazarlama danışmanlığı şirketi AJL Advisory’nin CEO’su Lou Paskalis, “Platforma geri dönmenin reklam değerinin, itibar riskini dengeleyemeyeceğini” söyledi​​.

Walmart Musk X
Walmart Musk X

X’in eski reklamverenleri, gemiyi terk etmek için bolca sebep buldu. Musk’ın kendine zarar veren son dizi hareketi, milyarderin Yahudi topluluklarının beyaz insanlara karşı nefret körüklediği yönünde yanlış bir iddiayı destekleyip yayınladığında başladı. Musk, ırkçı “Büyük Değiştirme” komplo teorisini saçan bir kullanıcıya yanıt vererek, onların yorumlarının “gerçek gerçeği” yansıttığını söyledi​​.

Medya izleme grubu Media Matters, tanınmış markaların reklamlarının antisemitik içeriklerin yanında yer aldığını gösteren bir rapor yayınladı. X, organizasyonu “bilinçli ve kötü niyetli bir şekilde X Corp.’un sosyal medya platformundaki reklamverenlerin gönderilerini Neo-Nazi ve beyaz milliyetçi marjinal içeriklerle yan yana gösteren görüntüler üretmekle” suçlayarak dava açtı​​.

Musk’ın durumu düzeltme girişimi işleri daha da kötüleştirdi. New York Times’ın DealBook etkinliğinde antisemitik içeriği artırdığı için özür diledikten sonra, platformdan çekilen reklamverenlere “Kendinizi s*keyim” dedi. Şirketi şimdi potansiyel olarak 75 milyon dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya​​.

Walmart, ABD’de yaklaşık 1.6 milyon kişiyi istihdam ediyor. Perakendeci, 2023 mali yılında 611 milyar dolar gelir elde etti​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu