WhatsApp, yapay zeka ile çıkartmalar özelliği getiriyor!

Bu özellik, mevcut üretici yapay zeka modelleri olan OpenAI’nin DALL-E veya Midjoruney gibi modellerin nasıl çalıştığına benzer şekilde işleyecek.

WhatsApp, yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket şimdi de kullanıcıların özelleştirilmiş çıkartmaları metin tabanlı komutlarla oluşturmasını sağlayacak yapay zeka özelliğini test ediyor. Bu özellik, OpenAI’nin DALL-E gibi modellerle benzer bir şekilde çalışacak.

Mark Zuckerberg’in şirketi Meta da bu konuda geride kalmıyor. Şirket, yapay öğrenme ve yapay zeka temelli bir dizi projeye odaklanıyor. Ayrıca Meta’nın WhatsApp’a yeni bir yapay zeka özelliği getirmeyi planladığı bildiriliyor.

Özetlemek gerekirse:

  • WhatsApp, çıkartmalar için yeni Üretici Yapay Zeka özelliği üzerinde çalışıyor.
  • Özellik şu anda, bazı Android kullanıcılarının WhatsApp beta programı olarak kullanımında.
  • Özellik aktif olduğunda, kullanıcılar çıkartma panelinde yapay zeka seçeneği hakkında bir iletişim kutusu görecekler.

Yapay zeka, teknoloji sektörüne yeni bir devrim getiriyor. Microsoft ve Google gibi büyük teknoloji devleri bu alanda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Platformlarını geliştirmek için çeşitli yapay zeka modelleri ve özellikleri üzerinde çalışıyorlar.

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Şirket, kullanıcıların metin tabanlı komutlar ile özelleştirilen çıkartmalar oluşturmalarına izin verecek yeni bir yapay zeka özelliğini test etmekte. Bu özellik, mevcut üretici yapay zeka modelleri olan OpenAI’nin DALL-E veya Midjoruney gibi modellerin nasıl çalıştığına benzer şekilde işleyecek. Wabetainfo’nun bir raporuna göre, WhatsApp şu anda Android WhatsApp beta programının 2.23.17.14 sürümünü kullanan bazı kullanıcılarına yeni yapay zeka özelliğini sunmakta.

Özellik şu anda test aşamasında olsa da, herkese sunulduğunda kullanıcılar çıkartma panelinde yeni seçenek hakkında bilgilendirecek bir iletişim kutusu görecekler. Ayrıca, bu çıkartmaları oluşturmak için bir düğme mevcut olacak.

Websitesi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, yeni yapay zeka özelliğinin nasıl çalışacağını gösteriyor. Kullanıcıların özelliği kullanmak için yapay zeka tarafından üretilen çıkartmaları oluşturmak için düğmeye tıklaması gerekiyor. Ardından, “şapka giyen bir kedi” veya “oynamak için topa koşan bir köpek” gibi bir istem girmeleri gerekiyor. WhatsApp daha sonra isteme yakından eşleşen bir dizi çıkartma üretiyor. Kullanıcılar sonuçlardan herhangi birini beğenirse, bunu sadece şu anda bulundukları sohbete göndermek için dokunabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu