Windows 10 başka güncelleme almayacak

Microsoft, Windows 10 için mevcut sürüm olan 22H2'nin, son sürüm olacağını açıkladı.

Windows 10, mevcut sürümün son sürüm olarak onaylandığını açıkladı. Bu da artık Windows sistemlerinin tamamen değişeceği yönündeki tahminleri ortaya çıkarıyor. Hatta firma tarafından gelen açıklamaya göre, platform desteğinin 14 Ekim 2025 tarihinde sona ermesi planlanıyor.

Microsoft, yol haritasında yapılan bir güncellemede, Windows 10 için başka özellik güncellemesi olmayacağını ve bu yüzden de mevcut sürüm olan 22H2’nin, Windows’un bu sürümünün son derlemesi olacağını belirtiyor. Microsoft uzmanları aynı zamanda şunları da dile getiriyor: “Açık bir Windows istemci yol haritası güncellemesinin tüketicilere ve işletmelere Windows sürüm etkinliklerini planlamalarında yardımcı olduğunun farkındayız. Çalışmaları yaparken de bunlara dikkat ediyoruz ve güncellemelerimizi ona göre ayarlıyoruz.”

Bütün bunların yanı sıra bütün Windows 10 sürümleri, bu tarihe kadar aylık güvenlik güncelleştirmesi sürümleriyle desteklenmeye devam edecek. Ayrıca uzun vadeli hizmet kanalı sürümleri ise belirli yaşam döngülerine bağlı olarak bu tarihten sonra da güncelleştirmeler almayı sürdürecek. Ancak Microsoft, kullanıcıların ek Windows 10 özellik güncellemesi olmayacağı için Windows 11’e hemen geçmesini istiyor.

Windows 11 ise Güvenilir Platform Modülü sürüm 2.0 ve Güvenli Önyüklemeye sahip UEFI ürün yazılımı gibi donanım ihtiyaçları taşıyor. Bu yüzden de uygulamak için hemen adım atılması gerekiyor. Ama yine de bu, bazı kullanıcıların kendi bilgisayarlarında Windows 10’dan yükseltme yapamayacakları anlamına geliyor.

Windows’un son sürümünün gelmiş olması, Microsoft’un en azından Windows 11’i piyasaya sürmeye hazır olana kadar var olan sistemini düzeltmek için acele etmediği anlamını da taşıyor. Microsoft, işletmelerin Windows 11’i benimsemeyi planlamak için yeterli zamana sahip olmasının ne kadar önemli olduğunu da vurguluyor. Bu sebeple de sonraki uzun vadeli sürümlerin ikinci yarıda kullanıma sunulacağını söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu