X yeni ödeme özellikleri ile finans dünyasına adım atıyor!

Musk'ın vizyonu doğrultusunda, X ilk eyalet para aktarma lisansını Haziran 2023'te New Hampshire'dan aldı.

X, önceden Twitter olarak bilinen, sosyal medya platformunu “her şeyi yapabilen bir uygulama” haline getirme hayalini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. Şirket, Utah’tan para aktarma lisansını alarak ABD’deki 15. eyaletten onay aldı. Bu lisans, X’in PayPal’ın Venmo’su gibi para transferleri yapmasına ve kullanıcıların birbirlerine para göndermelerine olanak tanıyor.

Elon Musk, Twitter’ı Ekim 2022’de devraldığından beri platformu Çin’in popüler uygulaması WeChat’e benzer bir “her şeyi yapabilen uygulama” haline getirme misyonu üzerinde çalışıyor. WeChat, kullanıcıların mesaj göndermenin yanı sıra taksi çağırma ve tüccarlara ödeme yapma gibi işlevleri de gerçekleştirmelerine imkan tanıyor.

Musk’ın vizyonu doğrultusunda, X ilk eyalet para aktarma lisansını Haziran 2023’te New Hampshire’dan aldı. Bu onay serisi, Pennsylvania, Arizona, Georgia, Maryland ve Michigan’dan da gelen onaylarla devam etti.

X (Eski Adıyla Twitter), Yeni Ödeme Özellikleri ile Finans Dünyasına Adım Atıyor!
X (Eski Adıyla Twitter), Yeni Ödeme Özellikleri ile Finans Dünyasına Adım Atıyor!

X, hala California, New York ve Teksas dahil olmak üzere birkaç başka eyaletten onay bekliyor. Nihai hedef, X’e ulusal çapta para işlemleri sunabilmesi için tüm 50 eyaletten lisans almak. X’in CEO’su Linda Yoccarino, “X’teki paranın bilgi ve konuşma kadar serbest akması gerektiğini” belirtti.

Ödeme alanına giriş yapmak, X’in Musk’ın yönetimi altında reklamlardan ötesine geçerek işlerini canlandırmasının bir yolu olabilir. Bazı büyük reklam verenler, geçen yıl Musk’ın bir X kullanıcısının antisemit bir komplo teorisine katılmasının ardından platforma mola verdi veya veda etti.

Twitter’dan X’e geçişin ardından Musk’ın sahipliğinde bir dizi değişiklik yapıldı, birçok yeni özellik eklendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu