Yapay zeka temelli uygulama geliştirme çalışmaları hız kazandı!

Microsoft Copilot, kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıkları her işi, internetten edinilen tüm içerikleri ve veriyi eşsiz bir şekilde birleştiriyor.

Microsoft, 21 Eylül Perşembe günü New York’ta düzenlediği etkinlikte, yapay zeka temelli yenilikleri tanıttı. Etkinlikte, Microsoft Copilot uygulamaları, Bing, Edge ve Windows üzerinde erişime açılacak yeni özellikler kamuoyuna duyuruldu.

Microsoft Copilot, kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıkları her işi, internetten edinilen tüm içerikleri ve veriyi eşsiz bir şekilde birleştiriyor. Aynı zamanda gizliliği ve güvenliği de özenle koruyor. Microsoft Copilot Windows ile karmaşık görevler kolaylaşırken daha hızlı içerik üretmek mümkün hale geliyor.

Microsoft Copilot üzerinde çalışan Bing Chat Enterprise, ticari veri koruma özelliğiyle verilerin organizasyon dışına sızdırılmasını engelliyor. Aynı zamanda sohbet geçmişi depolanmıyor ve veriler LLM (büyük dil modelleri) kapsamında kullanılmıyor.

Özel yapay zeka asistanı: Microsoft 365 Copilot

İş yerindeki özel yapay zeka asistanınız olarak tanımlanabilecek Microsoft 365 Copilot ise Bing Chat Enterprise üzerinde çalışmasına rağmen kendi başına ayrı bir klasman ürünü. Microsoft 365 Copilot, Microsoft 365 müşterilerinin yıllardır güvendiği teknolojiyi kullanarak tüm veri işleme işleminin Microsoft 365 içinde gerçekleşmesini sağlamak için kurumsal düzeyde güvenlik, gizlilik, uyumluluk ve sorumlu yapay zeka sunuyor.

Microsoft 365 Chat ise Microsoft 365 Copilot’un yeni süper kahraman deneyimi ürünü olarak basit soruların ve cevapların ötesine geçiyor. Kullanıcıyı, kullanıcının işini, önceliklerini ve organizasyonunu yakından tanıyan bir asistan gibi kullanıcının emaillerinden toplantılarına, sohbetlerinden dokümanlarına ve internete kadar tüm veri dünyasını tarayan Microsoft 365 Chat, böylelikle iş yerindeki en karmaşık sorunların bile kolayca çözülmesini sağlıyor.

Microsoft Copilot
Microsoft Copilot

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, yapay zekanın hayatın her alanında daha başarılı olmamıza katkı sağlayan dönüştürücü bir güç haline geldiğini söyledi. Özbilgin, “Türkiye’de de yapay zeka teknolojilerini kullanan diğer sektörlerde de yapay zeka bilgisine dayanan iş tanımları çoğalıyor, böylece istihdam artıyor” dedi.

Microsoft, kullanıcıların daha üretken ve daha yaratıcı olmalarına katkı sağlarken aynı zamanda bireylerin ve işletmelerin günlük ihtiyaçlarına da cevap veren yeni deneyimler sunmak için çalışıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen diğer yapay zeka temelli yenilikler ise şöyle sıralanıyor:

  • Çizim ve dijital üretime yönelik yeni yapay zeka yetkinlikleriyle geliştirilen Paint, arka planı yok etme özelliğinin yanı sıra Cocreator’ın önsürümünün de dahil edilmesiyle üretken yapay zekanın gücünü daha iyi yansıtır hale geliyor.
  • Photos da yapay zeka ile güçlendirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Arka planı bulanıklaştırma özelliği sayesinde fotoğrafın süjesi kolay bir şekilde ön plana çıkarılabiliyor. Öte yandan geliştirilmiş içerik taraması sayesinde OneDrive’da saklanan fotoğraflar hızlıca bulunabiliyor. Fotoğraflar aynı zamanda çekildikleri lokasyona göre aranarak da bulunabiliyor.
  • Windows’un yeni Outlook’u sayesinde farklı hesaplarınızı tek uygulamada buluşturabiliyor ve koordine edebiliyorsunuz. Akıllı araçlar daha net ve anlaşılır mailler yazmanıza ve OneDrive’dan doküman ve fotoğraf yüklemenize yardımcı oluyor.
  • Windows Backup’ın sorunsuz dosya / uygulama ve ayar aktarım sistemi ile Windows 11 işletim sistemli bir bilgisayara geçiş yapmak her zamankinden daha kolay hale geliyor.
  • Bing, OpenAI’ın metinleri görsele dönüştüren en son DALL.E modeline destek verecek. Bing Chat Enterprise’ı daha mobil ve görsel kılan güncellemeler de sunuluyor.

Tüm bu yenilikler, 26 Eylül itibarıyla en yeni Windows 11, versiyon 22H2 güncellemesinin bir parçası olarak erişime açılacak. Microsoft, tüm bu yapay zeka yetkinliklerinin hayata geçirilmesine imkan tanıyan yeni ve güçlü Surface cihazlarının da bugün itibari ile ön siparişe sunulduğunu duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu