Yapay zeka fabrikalara geliyor  

 

IBM, Wi-Next’in endüstriyel nesnelerin interneti sistemleriyle daha gelişmiş analizler ortaya koymaya hazırlanıyor.

Nesnelerin interneti konusunda önemli projeler ortaya koyan Wi-Next, endüstriyel kalite kontrol ve kestirimci bakım için IBM analizlerini sistemlerine entegre edecek.Bir kısmı yapay zeka altyapısına sahip yeni özellikler gıda üretim ve tüketici elektroniği üreticilerine son derece hızlı üretim hattının sorunsuz şekilde çalışmasını sağlamak için özel olarak tasarlandı. IBM ve Wi-Next iş birliği endüstriyel alanda nesnelerin interneti teknolojileri sayesinde verilerin toplanarak analiz edilmesiyle beklenmedik problemleri önleme ve üretim hattından sonra elde edilen tüm ürünlerin aynı niteliklere sahip olmasını sağlama konularında önemli aşamalar kat edileceğine dair işaretler veriyor.

Wi-Next özellikle gıda ürünleri ve tüketici elektroniği ürünleri başta olmak üzere endüstriyel alanda veri toplama konusunda cihaz ve yazılım geliştiren bir şirket olma özelliği taşıyor. Örneğin, şişelenmiş su üretim hattında her bir şişenin doldurulması kontrol edilirken sensörler fabrikada yer alan Wi-Next Wi-Fi bağlantı noktası üzerinden bu bilgiyi Wi-Next yazılımına gönderebilme özelliğine sahip. Wi-Next tarafından oluşturulan altyapılar makineler arasında oluşturulan bir köprü veya ihtiyaçları karşılayan ağ ve analiz altyapısı olarak kullanabiliyor.

Şirketler Wi-Next ile elde edilen verileri geleneksel veri tabanlarına ve kurumsal kaynak planlaması sistemlerine yönlendirebileceği gibi API aracılığıyla bulut servislerine gönderebiliyor. Elde edilen veriler analiz edilerek sonuçlara göre veya gerçek zamanlı olarak fabrikada neler olduğunun takibinin sağlanmasına yardımcı olabilir.  Wi-Next’in IBM ile gerçekleştirdiği iş birliği IBM’in BlueMix bulut platformundaki güçlü analiz özelliklerini kestirimci bakım ve kalite yazılımı faaliyetlerinde kullanılmasını amaçlıyor. IBM’in yapay zeka altyapısının zaman içerisinde makine davranışlarını öğrenerek yapılabilecek iyileştirmelerle ilgili öngörüler ortaya koyacağına dikkat çeken Pereira, kavramsal bilgi işleme özelliklerinin kullanılmasıyla belirlenen veri noktalarıyla gerçek zamanlı olarak kalite konusundaki kontrollerin yapılabileceğini söylüyor.

Pereira, şirketlerin bu araçları IBM’in bulut altyapısında veya örneğin çikolata üretimindeki sıcaklık, basınç, pişirme süresi ve nem gibi lezzet sırrı olarak düşünülebilecek detaylar konusundaki gizliliklerle ilgili hassasiyetlerden dolayı ikinci bir alternatif olarak sistemlerde yer alan Wi-Next yazılımlarıyla entegre şekilde kullanabileceğini vurguluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu