Yapay zekada devrim: Apple GPT geliyor!

Apple, yapay zeka devrimine öncülük edecek "Apple GPT" adlı sohbet robotunu geliştiriyor.

Teknoloji devi Apple, elde edilen bilgilere göre, kendi yapay zeka destekli sohbet robotunu geliştiriyor. Ancak şirket, bu projenin henüz halka açık olarak piyasaya sürüleceği konusunda net bir plana sahip değil. Rapora göre, söz konusu sohbet robotu, “Apple GPT” olarak adlandırılan kendi büyük dil modelini kullanıyor.

Apple GPT, “Ajax” adı verilen Google Cloud üzerinde çalışan ve Google JAX ile inşa edilen bir makine öğrenme araştırma hızlandırıcı teknolojisiyle çalışıyor. Proje ekibinin aynı zamanda potansiyel gizlilik endişelerini ele alarak çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Şirket içinde kullanılan bu chatbotun, çalışanlar tarafından Ajax teknolojisi ile güçlendirilmiş olduğu da rapor ediliyor.

Apple, şimdiye kadar üretken yapay zeka alanında oldukça sessiz kalmıştı. En meşhur yapay zeka sistemi olan Siri, şirketin yazılımına uzun süredir entegre edilmiş olmasına rağmen, eleştirmenler Siri’nin hala iyileştirilmesi gerektiğini belirtiliyor.

Diğer teknoloji şirketlerinin aksine, Apple’ın üretken yapay zeka alanındaki çalışmaları hakkında net bir duyuru yapılmamış olsa da, kaynaklar Apple’ın gelecek yıl içinde yapay zeka ile ilgili önemli bir duyuru yapmayı planladığını belirtiyor. Yapay zeka teknolojisinin hızla ilerlediği günümüzde, Apple’ın bu alanda nasıl bir adım atacağı ve ne tür ürünler sunacağı, teknoloji dünyasında büyük bir etkiye sahip olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu