“Yeni ve akıllı dünyaya altyapı sağlamak için sabırsızlanıyoruz”

Global depolama şirketi EMC’nin rekor fiyata satın alınmasının ardından Dell CEO’su Michael Dell, duyduğu heyecanı dile getirdi. Yeni ve akıllı dünyaya altyapı sağlamak için sabırsızlandıklarını belirten Dell, “Siz bulut dünyasında yaşayacaksınız ve biz de bunu yönetmenize yardımcı olacak yazılımı sağlayacağız” dedi.


Derya COŞKUN SAYIN/ AUSTİN
Texas – Austin’de düzenlenen Dell EMC World 2016 konferansı geçen yıl olduğu gibi, şirketin CEO’su Michael Dell’in konuşmasıyla başladı. Michael Dell açılış konuşmasına; 2015 yılındaki etkinlikte söylediği; “Go big or go home” yani; “Ya büyük oyna ya da evine git” sözüne atıfta bulunarak, “It turns out, no one went home”, yani; “Belli oldu ki, kimse eve gitmemiş!” diyerek başladı.
Dell EMC World 2016, görkemli bir açılışa sahne olurken, kurucu Michael Dell, yine iddialı sunumu ve konuşması ile seyircileri etkilemeyi başardı. Binlerce katılımcıya seslenen Dell, yaklaşık 33 yıl önce Austin Texas Üniversitesi’nde başlayan şirket yolculuğunun uzun ve enteresan bir yolculuk olduğunu söyledi. Bugün Dell teknolojilerinin, dünyanın en büyük kurumsal sistemler şirketi olduğunu ifade eden Michael Dell, yeni ve akıllı dünyaya altyapı sağlamak için sabırsızlandıklarını kaydetti. “Bu yeniçağın gündoğumu” diyen Dell, süreci “dijital başlangıç” olarak adlandırdı.

“Fiziksel gerçeklik dijital gerçekliğe dönüştü”

Fiziksel gerçekliğin, dijital gerçeklik haline gelmeye başladığını belirten Dell, sadece birkaç yıl içerisinde işletmelerin nasıl dönüşeceğinin bugün dahi bilinmediğini kaydetti. Michael Dell, “Yapay zekâ ve derin öğrenme gibi dijital teknolojiler dünyanın iş yapış şeklini değiştirmek için bir yol olacak” diye konuştu.

Michael Dell, dijital dönüşüm yolculuğunda yardıma hazır olduklarını söyleyerek, söz konusu dönüşüm için 3 aşamaya değindi. Dell, dijital dönüşümün; veri merkezi modernizasyonu, IT otomasyonu ve BT dönüşümü ile gerçekleşeceğine işaret ederken, GE CEO’su Jeff Immelt’in söylediği; “Yatağa bir sanayi şirketi olarak gidiyoruz ve bir yazılım şirketi olarak uyanıyoruz” sözünü hatırlatarak, “Artık her şirket bir teknoloji firması” şeklinde konuştu.

Michael Dell, geçen yıl gerçekleşen 67 milyar dolarlık EMC satın almasının ardından, buluta da vurgu yaparak, “Dijitalleşme çağının özelliklerinden biri de tabi ki bulut… Ancak Dell sadece bir bulut değil; şirketlerin faydalanabileceği birçok farklı opsiyon ve bir dizi servis sağlayıcı özelliği taşıyor. Siz bulut dünyasında yaşayacaksınız ve biz de bunu yönetmenize yardımcı olacak yazılımı sağlayacağız” dedi.

“IT’ler hibrit bulut stratejisi yoluyla dönüşecekler”

Öte yandan; gerçekleşen konferansta Dell EMC, yeni çözüm ve ürünlerini de duyurdu. Dell EMC Altyapı Çözümleri Grubu Başkanı David Goulden, “Uber, Airbnb veya Tesla gibi yeni nesil şirketlerin, işlerini sekteye uğramaması adına günümüz kurumları, dijital dönüşüme acilen başlamalı. Dijital geleceklerini ortaya koyabilmek için kurumların büyük çoğunluğunun IT’lerini bir hibrit bulut stratejisi yoluyla dönüştüreceğine inanıyoruz” dedi. Goulden ilk ve öncelikli adımın; en gelişmiş yakınsanmış altyapılar, sunucular, depolama, veri koruma ve siber güvenlik teknolojileri yoluyla veri merkezlerini modernleştirmek olduğunu belirterek, bu kavramların yapı taşları olarak tasarlanmış bir dizi yeni ürün ve çözümü kullanıcılarla buluşturduklarının altını çizdi.

dell3-cw-cw2016
Yeni ürünler ve çözümler…

Dell EMC, büyük veriyi analiz etmek için gereken tüm yazılımları, donanımları ve hizmetleri sunan yeni Analytic Insights Module çözümünün duyurusunu yaparken, aynı zamanda yeni uç nokta veri güvenliği ve yönetimi yakınsanmış portföyünü kullanıcıların beğenisine sundu. Bunun yanında; Dell EMC; veri koruma, yedekleme ve kurtarma, kimlik güvencesi, tehdit önleme becerileri sunan Son Nokta Veri Güvenlik ve Yönetim portföyünü de tanıttı. Yapılandırılmamış veriler için NAS Sistemi, yeni Dell EMC ECS 3.0 ve verilerin korumasını sağlamaya yardımcı olmak adına yeni yazılım tanımlı Dell EMC Data Domain koruma deposu versiyonu da etkinlikte tanıtılan diğer ürün ve çözümler oldu. Ayrıca, şirketin yeni kanal ortağı programının ön izlemesi etkinlikte paylaşıldı.

Austin Notları:
*Dell EMC World 2016 8 bin kişilik bir katılımcıya ev sahipliği yaptı.
*Michael Dell, ürettikleri bilgisayarları bilgisayar dünyasının Mercedes’i olarak tanımladı.
* Dell EMC, önceden sadece EMC müşterileri tarafından ulaşılabilir olan SC Serisi depolama dizinlerini geliştirdiğini ilk kez bu etkinlikte duyurdu.
*Dell EMC World 2016’da birbirinden farklı ürün ve çözümler de yer aldı. Oyun severler için çeşitli bilgisayarlar ve sanal gerçeklik sistemleri ile donatılmış Alienware’in kamyonetinin yanı sıra, Microsoft’un yeni nesil bilgisayarları ile Intel çözümleri Dell Çözüm Merkezi’nde sergilendi.
*Austin’deki etkinlikte, Dell EMC World 2017’nin Mayıs ayında Las Vegas’ta gerçekleşeceği duyuruldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu