YouTube, Premium abonelere yeni AI özellikleri getiriyor: İşte ayrıntılar!

Cihazlar arası geçiş yaparken, Premium kullanıcılar artık aynı hesapla başka bir cihazda kaldıkları yerden video izlemeye devam edebilirler.

YouTube Premium, abonelik ücretlerini bazı bölgelerde artırdıktan sonra, abonelerine yeni özellikler sunuyor. Özellikler arasında, kullanıcıların daha yüksek resim kalitesinde videoların keyfini çıkarabilmeleri için geliştirilmiş bir 1080p video bitrate seçeneği bulunuyor. Daha önce yalnızca iOS kullanıcıları için sunulan bu özellik, artık Android kullanıcıları ve akıllı TV’lerde de mevcut. Yüksek bitrate, daha çok bilgiyi piksel başına sunarak, daha net görüntüler ve daha fazla detay sağlıyor. Ancak bu özellik, yalnızca 1080p çözünürlüğünde yüklenen videolar için geçerli. Daha yüksek veya daha düşük çözünürlüklerde yüklenen videolar, canlı yayınlar ve YouTube Shorts, bu özelliği desteklemiyor​​.

YouTube Premium ayrıca, izlediğiniz videoya benzer videoları veya aramanızla ilgili başka şeyleri önerebilen bir AI tabanlı Conversation AI özelliğini tanıttı. Bu AI sohbet botu, video hakkındaki soruları da yanıtlayabiliyor. Bu özellik şu anda sadece ABD’deki Android kullanıcıları için mevcut​​.

YouTube Premium Yapay Zeka AI
YouTube Premium Yapay Zeka AI

Cihazlar arası geçiş yaparken, Premium kullanıcılar artık aynı hesapla başka bir cihazda kaldıkları yerden video izlemeye devam edebilirler. Örneğin, telefonunuzda izlemeyi durdurduğunuz bir videoyu TV’nizde oynatmaya devam edebilirsiniz. YouTube, bu özelliği “Devam Edilen İzleme” etiketiyle gösteriyor. Bu özellik daha önce yalnızca telefonlar ve web arasında geçiş yapan kullanıcılar için mevcuttu, ancak şimdi tüm platformlarda kullanılabilir​​.

Uzun süreli Premium aboneleri artık sadakatleri için sanal rozetler alabilirler. 18 yaşından büyük kullanıcılar, Afterparty, YouTube Music, Devam Edilen İzleme gibi Premium avantajlarıyla etkileşime girerek bu rozetleri kazanabilirler. YouTube hesabınızdaki “Premium Avantajlarınız” sayfasındaki kilitli rozetlere tıklayarak, bu rozetleri nasıl kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu