Zoom 1.300 çalışanını işten çıkarıyor

Zoom, pandemi döneminde dijital hizmetlere olan talebin azalması nedeniyle işten çıkarmalar ilan eden en son teknoloji şirketi oldu.

Son zamanlarda, çalışanlarını işten çıkaran büyük teknoloji şirketlerinin listesine Zoom da eklendi. Şirket yaptığı açıklamada, teknoloji endüstrisindeki bir dizi kesintinin sonuncu olarak yaklaşık 1.300 çalışanı işten çıkaracağını söyledi.

Çevrimiçi video konferans uygulaması Zoom, personel sayısındaki yüzde 15’lik azalmayı, COVID-19 salgınının zirve yaptığı dönemde uzaktan çalışan insanların çoğunun, yüz yüze çalışma alanlarına ve faaliyetlerine döndüğü için satışlardaki düşüşe bağladı. CEO Eric Yuan, konuyla ilgili, “Ekiplerimizi kapsamlı bir şekilde analiz etmek veya en yüksek önceliklere doğru sürdürülebilir bir şekilde büyüyüp büyümediğimizi değerlendirmek için gereken zamanı ayırmadık. Yaklaşık yüzde 15 oranında küçülmek ve 1.300 çalışkan, yetenekli meslektaşımıza veda etmek için zor ama gerekli bir karar aldık.” dedi.

Bununla birlikte Yuan, pek çok kişinin ofise dönmesine rağmen insanların ve şirketlerin hala Zoom’a güvendiğini vurguladı. Aynı zamanda, işten çıkarmaların sorumluluğunu üstlendiğini belirterek önümüzdeki mali yıl için maaşını yüzde 98 oranında azalttı.

ABD’de işten çıkarılan Zoom çalışanları, 16 haftaya kadar maaş ve sağlık sigortası, kazandıkları 2023 mali yılı ikramiyesi, altı aylık hisse senedi opsiyon hakkından yararlanacak ve yeni bir iş bulmalarına yardımcı olunacak. Şirket, ABD dışındaki işten çıkarılan çalışanların yerel yasalara göre benzer bir destek alacağını söyledi.

Buna ek olarak Amazon, Alphabet, Microsoft, Dell ve Spotify, bu yıl kapsamlı işten çıkarmalar açıklayan veya başlangıçta planladıklarından daha fazla personeli işten çıkarma planları yapan diğer büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu