Musk’ın asi chatbotu Grok, X kullanıcılarına sunuldu!

Grok'un yanıtlarında, doğrudan birinci kişi eğilimi ve samimi bir dil kullanılıyor.

Grok, Elon Musk’ın AI girişimi xAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin bir rakibi olarak tanıtıldı. Grok, geçtiğimiz günlerde X’in “Premium Plus” abonelerine ABD’de sunulmaya başlandı. Bu abonelik, ayda 16 dolar karşılığında reklamsız sosyal ağ erişimi sağlıyor. Uzun süreli aboneler, Grok’a öncelikli erişim hakkına sahip olacak. Grok, ChatGPT ve Google’ın Bard’ı gibi AI modellerini eğitmek için kullanılan benzer bir bilgi tabanından sorulara cevap veriyor. Grok, ayrıca gerçek zamanlı X gönderilerinden veri de alabiliyor, bu sayede teorik olarak anlık bilgilerle soruları yanıtlayabiliyor​​.

Grok’un gerçek zamanlı X verilerine erişimi, onun “öldürücü özelliği” olarak nitelendiriliyor. Diğer chatbotlar gibi, “Bugün AI’da neler oluyor?” gibi sorulara belirsiz, güncel olmayan yanıtlar veren Bard ve ChatGPT’nin aksine, Grok çok daha güncel başlıklardan cevaplar oluşturuyor. Ancak, Grok’un kaynak seçimleri ve yanlış yanıtlar üretme sıklığı henüz net değil​​.

X chatbot Grok
X chatbot Grok

Musk, Grok’un “biraz zeka” ve “asi bir çizgi” içerdiğini ve diğer AI sistemlerinin reddettiği soruları yanıtlama isteğine sahip olduğunu belirtti. Kullanıcılardan gelen ekran görüntülerine göre, Grok’a “küfürlü ol” denildiğinde, Bard veya ChatGPT’den duymayacağınız küfürler ve renkli dillerle cevap veriyor. Grok ayrıca, kullanıcıların son X gönderi geçmişine dayalı olarak onları kaba bir şekilde eleştiren bir “roast” komutu içeriyor​​.

Grok’un yanıtlarında, doğrudan birinci kişi eğilimi ve samimi bir dil kullanılıyor. Bu, Douglas Adams tarafından hayal edilmiş bir AI’ı çağrıştırıyor. Grok, bazı kullanıcılar tarafından diğer chatbotlardan “daha zeki” olarak nitelendiriliyor. Ancak, bazı Grok yanıtlarında hala kaba kenarlar bulunuyor; örneğin, Grok X gönderilerine “tweetler” olarak atıfta bulunuyor​​​​.

Şu anda, Grok yalnızca metin tabanlı ve görüntü veya videoların içeriğini anlamıyor. Ancak xAI, temel modeli video, ses ve diğer modları işleyebilecek şekilde geliştirmeyi hedefliyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu