AI destekli sohbet botu, İngilizce konuşmalarda yardımcı oluyor

AI destekli sohbet botu, olası konuşmalar sırasında herhangi bir sorun yaşamayı ve kişilerin konuşmalarda geride kalmasını önleyecek.

Yapılan yeni çalışmalara göre AI sohbet botu, ana dili İngilizce olmayan kişilerin konuşmalarının daha rahat anlaşılmasına yardımcı olacak. Çevrimiçi konuşmalarda daha çok tercih edilen dil İngilizce. Bu nedenle eğer karşı tarafta ana dili İngilizce olmayan ve anlamakta zorlanan kişiler bulunuyorsa bot, video konferansa katılarak konuşmalarda yardımcı oluyor.

Konuyla ilgili uzmanlar, ana dili İngilizce olan ve konuşan kişileri altı kere başa sardı ve sonrasında da müdahale etmeye programlı bir yardımcı botu test etti. Elde edilen sonuçlara göre bot, İngilizce ana diline sahip olmayanların da sohbete dahil olmasını sağladı ve bütün kelimelerle birlikte kullanıcıların sohbete katılımını yüzde 17’ye kadar çıkardı.

İngilizce konuşmakta ya da anlamakta zorlanan kişiler ise bu botu son derece faydalı görüyor. Ama buna karşılık ana dili İngilizce olanlarsa bu sohbet aracını gereksiz bir gelişme olarak sınıflandırıyor. Uzmanlar ise, bu botun başarılı bir çalışma olduğu görüşünde. Bu sohbet botunun ortaya çıkışındaki asıl sebep ise olası konuşmalar sırasında herhangi bir sorun yaşamamak ve kişilerin konuşmalarda geride kalmasını önlemek.

Çalışmanın test edilebilmesi için 48 gönüllü bulundu ve ana dili İngilizce olan ve olmayanlar video konferansta bir araya getirildi. Ardından gruplar herhangi bir konu üzerinde tartışmaya başladılar. Bu süreçte otomatik aracı olarak bilinen sohbet botu da bulunuyordu. Bir başka alıştırmada ise İngilizce ana dili olmayanlar konuşmak istedikleri zaman sohbet botunu etkinleştirebildi. Buna karşılık bazı kişilerse konuşmayı bölmemek için sohbet botunu çok nadir kullandı. Bu süreçte de incelemeyi yapan ekip, kimin konuştuğunu anlamak için otomatik konuşma tanıma yazılımı kullandı. Sonrasında da bir kesinti olduğunda bu yazılım bildirim gönderdi. Böylece sohbet botu ve konuşmayı nasıl etkilediği araştırıldı, sonuçlar hazırlandı.

Elde edilen sonuçlara göre bot, ana dili İngilizce olmayan kişilerin sohbete katılımını yüzde 40 artırdı ve başarılı oldu. Ancak yine de bütün süreç izlendiği zaman hala geliştirilmesi gereken bazı özellikler olduğu görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu