Samsung Galaxy Z Roll yakında gelebilir

Katlanabilir akıllı telefonlar konusunda lider olan Samsung, katlanabilir ekranlı bir cihaz için farklı bir form faktörü üzerinde çalışıyor.

Samsung Display, SID 2021’den önce S-Katlanabilir, kaydırılabilir ve döndürülebilir cihazlar için OLED ekranlarını sergiledi. Bununla birlikte, ekranlar Electronics birimi değil Samsung Display tarafından ortaya çıktı.

LetsGoDigital’in aktardığı bilgiye göre Samsung Electronics, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisine (EUIPO) Samsung Galaxy Z Roll adı için bir ticari marka başvurusunda bulundu. Adından da anlaşılacağı gibi bu cihaz, Samsung’un yuvarlanabilir akıllı telefonları için kullanacağı marka olacak. 

Samsung için katlanabilir akıllı telefon için Galaxy Z Fold ve kapaklı telefon için Galaxy Z Flip gibi cihazlar için basit isimler trendini sürdürüyor. Şu anda Samsung’un yaklaşmakta olan Galaxy Z Roll katlanabilir akıllı telefonu hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ancak şirketin Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip3 akıllı telefonlarını piyasaya sürmesinin beklendiği Ağustos ayında daha net bilgiler gelecektir.

İlgili Makaleler

LG şirketi de geçen yıl sergilediği LG Rollable adlı katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalışıyordu. Bununla birlikte, LG’nin akıllı telefon işinden çıkması nedeniyle cihaz durdurulmuştu.

OPPO da OPPO X 2021 adlı katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefon sergiledi ancak bir Concept Smartphone olarak tanıtıldı. OPPO’nun akıllı telefonu yakın zamanda ticari olarak piyasaya sürmeyi planlaması pek olası değil. İşlerin nasıl gittiği göz önüne alındığında, Samsung’un ticari olarak katlanabilir ekranlı bir telefonu piyasaya süren ilk şirket olması muhtemel görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu