Galaxy Z Fold 3 5G tüm ihtişamıyla tanıtıldı

oloji devi Samsung, bugün çevrimiçi olarak dört yeni ürünü tanıttığı Galaxy Unpacked etkinliğini gerçekleştirdi. Günün yıldızı ise Galaxy Z Fold 3 oldu. Katlanabilir akıllı telefon, Samsung'un rakipsiz katlanabilir akıllı telefon serisinin üçüncü nesil modeli. Koreli teknoloji devi, başka bir üçüncü nesil katlanabilir cihaz olan Galaxy Z Flip 3'ü de tanıttı.

Galaxy Z Fold 3 ve yardımcı gezgini, kullanıcıların geri bildirimlerini kullanarak katlanabilir deneyimi ve dayanıklılığı önemli ölçüde iyileştirdi. Katlanabilir telefonlar ve dayanıklılığın yakın zamanda bir araya gelmeyecek paralel hatlar olduğu düşünülüyor ancak Samsung’un Galaxy Z serisi telefonları dayanıklı hale getirme çabaları meyvesini veriyor gibi görünüyor. Hem Galaxy Z Fold 3 hem de Z Flip 3, IPX8 derecesini destekleyen ilk katlanabilir akıllı telefonlar olarak ortaya çıkıyor, yani 1,5 m derinlikte tatlı suda 30 dakikaya kadar dayanabiliyorlar. Böylece telefonlar yanlışlıkla üzerlerine su dökülse dahi herhangi bir bozulma-hasar almayacak.

Galaxy Z Fold 3, mükemmel performansla gerçek bir çoklu görev deneyimi sağlayan 7,6 inç Infinity Flex ekrana sahiptir. Samsung, katlanabilir bir telefona ilk kez S Pen desteğini de ekledi. Çerçeve, zırhlı alüminyumdan yapılmıştır ve cam panel, çizilmelere ve düşmelere karşı koruyan Corning Gorilla Glass Victus ile kaplanmış.

Ayrıca, ekran panelinin yapısı optimize edilerek ve gerilmiş polietilen tereftalat (PET) malzemeden yapılmış yeni bir koruyucu film uygulanarak, ana ekranın dayanıklılığı önceki modele göre yaklaşık %80 oranında artırılırken, dokunma hassasiyeti azaltıldı. Fold 3 ayrıca Hideaway Hinge ve süpürücü teknolojisini de kullanıyor, böylece kullanıcı katlanabilir telefonu istediği açılarda açıp ayakta kullanabiliyor.

İlgili Makaleler

Samsung ayrıca, süpürücünün kıllarının uzunluğunu, daha ince menteşe ile katlanabilir telefonun gövdesi arasına sığacak şekilde azaltarak, menteşeyi tozdan ve yabancı parçacıklardan güvenli bir şekilde korurken estetiği iyileştirdi. Buna ek olarak, katlama mekanizmasının bir Alman belgelendirme kuruluşu olan Bureau Veritas tarafından gerçekleştirilen bir dayanıklılık testi sırasında 200.000’den fazla katlanmaya tabi tutulduğu söyleniyor.

Cihaz ayrıca ‘Ekran altı kamera’ teknolojisi ile donatılmıştır, bu da kullanıcıların kendilerini en sevdikleri içeriğe tamamen kaptırmalarına olanak tanır. Minimum ekran pikselleri kamera deliğinin üzerine de uygulanır, böylece herhangi bir engel olmadan geniş bir ekranda içeriğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Samsung, Galaxy Note serisinin S Pen deneyimini, katlanabilir telefon konusunda bir ilk olan Galaxy Z Fold 3 ile buluşturuyor. Katlanabilir telefon kullanıcıları artık büyük ekranı ve ‘S Pen’i kullanarak çalışma ve öğrenme verimliliğini en üst düzeye çıkarabilir. Örneğin, Galaxy Z Fold 3’ün geniş ekranında görüntülü arama yaparken S Pen düğmesini basılı tutarken ana ekrana iki kez dokunursanız, arayüz Samsung Note’u başlatarak kullanıcının görüşme sırasında not almasına olanak tanıyor.

Samsung, Galaxy Z Fold 3 kullanıcıları için iki tür S Pen sunuyor: S Pen Fold Edition ve S Pen Pro. Her iki S Pen de, güvenle not alabilmeniz için şok azaltma teknolojisine sahip Galaxy Z Fold 3’ün ana ekranına uygulanan özel bir “Pro uç”a sahiptir. Ayrıca mevcut kaleme göre gecikme süresini daha da azaltarak gerçek bir kalem kullanmak gibi daha akıcı bir deneyim sunuyor.

Yeni tanıtılan ‘Flex modu paneli’ sayesinde, katlanabilir telefon istenen açıya ayarlandığında ‘Flex modu’ için optimize edilmemiş uygulamalar bile ekranın üstünde ve altında görüntüleniyor ve güçlü bir çoklu görev deneyimi sağlıyor. Örneğin üst ekranda içerik izlerken alttaki ekran yakalama butonunu kullanabilir veya parlaklık ve ses seviyesini rahatça ayarlayabilirsiniz.

Ekranı aynı anda üç uygulamaya kadar bölen ‘Multi-Active Windows’ ile tüm uygulamalar bölünmüş ekran veya açılır modda çalıştırılabilir. Ayrıca, kullanıcıların sık kullanılan uygulamaları tek bir dokunuşla hemen çağırmalarını sağlayan Uygulama çifti özelliğine de sahiptir.

Ayrıca, ‘Görev Çubuğu’ tıpkı bir dizüstü bilgisayarın görev çubuğu gibi ekrana sabitlenebilir, böylece favori uygulamalarınızı daha hızlı başlatabilir ve ana ekrana dönmeden birden fazla uygulama arasında geçiş yapabilirsiniz.

Genel olarak Galaxy Z Fold 3, önceki modele kıyasla ağırlığı, kalınlığı ve genişliği azaltarak daha rahat bir tutuş ve taşınabilirlik sağlıyor. Akıllı telefon dört renkte sunulacak: Krem, Yeşil, Lavanta ve Phantom Siyah. Samsung, daha geniş bir seçenek yelpazesi sunmak için resmi web sitesinde yalnızca gri, pembe ve beyaz gibi renkli modelleri satmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu