Kariyerinizi geliştirecek 12 IT sertifikasyonu

Günümüzün rekabetçi IT iş pazarında doğru sertifikalara sahip olmak özgeçmişinizi listenin başına yerleşmesine ya da bir terfi fırsatı söz konusu olduğunda arkadaşlarınızın önüne geçmenize yardımcı olabilir.

Sertifikasyonlar tüm profesyonel IT kariyerleri için önemli bir rol oynuyor; bununla birlikte ne kadar önemli olduğuna dair tartışmalar sürekli devam edecek olsa da. Sertifikalar hayattaki diğer çoğu şey gibi: Onlara ne kadar yatırım yaparsanız, daha fazlasını alırsınız. Yolculuk boyunca elde ettiğiniz bilginin kendisi gerçek ödül olsa da, sertifikalar aynı zamanda işverenlere işinizi ciddiye aldığınızı, ilgili teknoloji hususunda bilgili olduğunuzu gösteriyor.

IT teknolojileriyle ilgili 1,700’den fazla profesyonel IT sertifikası ile birlikte, uzmanlık alanınız için hangi sertifikaların daha önemli olduğunu bilmek üstesinden gelinemez bir görev gibi gözüküyor. Bu güçlüğü karşılamanıza yardımcı olmak, aramalarınızı daraltmak ve 2012’nin kalanında en uygun sertifikaların yönetilebilir bir listesini getirmek için Robert Half Technology’nin verilerini ayıkladık.
İşçi İstatistikler Bürosu (BLS) verilerini baz alarak Dice.com 2012’nin ikinci çeyreğinde IT uzmanları için olan işsizlik oranının yüzde 3.6 olduğunu açıkladı. Bu rakam Amerika’daki ulusal ortalamanın çok daha altında. Rekabetçi bir pazarda, kendinizi emsallerinizden ayrıştırabilmek için her şeyi yapmak durumundasınız. Sertifikalar bu sürecin önemli bir bölümü. Yakın bir zamanda yapılan ankette kullanıcılara sertifikasyonu neden tercih ettikleri soruldu. Birinci sıradaki yanıt (yüzde 51) sertifikasyonun bir terfi veya potansiyel bir işe yönelik pozisyon almalarının bir yoluydu.

Hangi IT Sertifikasının Doğru Olduğunu Bilmek
Belirli bir sertifikaya yönelmeden önce, kariyer hedefleriniz ve amaçlarınız hakkında kendinize sormanız gereken bazı önemli sorular mevcut:

* IT’nin hangi demografisindesiniz?(Güvenlik, Web Geliştirme, Programcı vs.)
* Kariyer hedefleriniz neler?
* En çok hangi IT kariyeriyle ilgileniyorsunuz?
* Ne tür kaynaklara gereksinim var (ör. para ve zaman)?
* Bu sertifikanın kariyerim üzerinde önemli bir etkisi olacak mı?

Bu sorular hakkında düşünmeye zaman ayırmanız ve yanıtlarınızı belgelemeniz gelecek hedeflerinizi sağlamlaştırmanıza, potansiyel sertifika listenizi daha ileri düzeyde daraltmanıza yardımcı olabilir.

İpucu: İlerlemek istediğiniz rolü belirledikten sonra bu pozisyonlarla işverenlerin hangi pozisyonları aradığını görmek için Monster, Dice, CareerBuilder ve diğer sitelere bakın. İşverenlerin aradığı iş deneyimi sizin uzmanlık alanlarınızdan biri olabilir. Dolayısıyla kariyer hedeflerinizi daha da ileri taşımak için farklı alandaki bir sertifikasyona zaman ve para yatırımı yapmak mantıklı olabilir.

1 2 3 4Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu