ABD askeri pilotları sanal uçaklara karşı eğitim alacak!

Bir VR gözlüğü, pilotların gerçek dünyaya olan farkındalığını korurken sanal bir uçağa karşı eğitim almasına imkan verecek.

Emekli savaş pilotu Dan Robinson liderliğindeki bir start-up, ABD Hava Kuvvetleri pilotlarının savaş için eğitim alma yöntemlerinde devrim yaratmak adına artırılmış gerçeklik teknolojisi geliştiriyor. 

Geleneksel ABD askeri uçuş eğitimi riskli ve maliyetlidir. Örneğin, F-22 Raptor jetini havada tutmak saatte yaklaşık 40 bin dolara mal oluyor. Risk açısından ise havacılık kazalarında hayatını kaybeden pilotların sayısı oldukça fazla. Bu riskler; azalan bütçeler, pilot sayısındaki düşüş ve uzun süredir devam eden savaşlardan kaynaklanan tükenmişlik ile birleştiğinde hava muharebe eğitiminin geleceğini, Kaliforniya’nın ünlü Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde ortaya koyuyor.

Emekli savaş pilotu Dan Robinson, yeni şirketi Red 6’yı ortaya çıkaran fikrin altında bir sanal gerçeklik yarış oyununun yer aldığını söyledi. Robinson, uçuş sırasında sanal gerçeklik kullanma fikrini ilk ortaya attığında şüpheyle karşılandığını ifade etti. Sanal gerçekliği yansıtan bir VR gözlüğü, pilotların gerçek dünyaya olan farkındalığını korurken sanal bir uçağa karşı eğitim almasına imkan veren bir çözüm sağladı.

Robinson, şirketinin koşullarını karşılayarak simülatörü kendisi test etmek için gönüllü oldu. Savaş uçağıyla havaya yükselen Robinson, bir düşmanın izdüşümü ile karşılaştı. Artırılmış gerçeklik, başka bir uçak ihtiyacını ve bununla birlikte havada çarpışma riskini ortadan kaldırdı.

Her şey planlandığı gibi giderse, ABD Hava Kuvvetleri önümüzdeki yılın başlarında T-38 süpersonik jetin kokpitinde Red 6’nın artırılmış gerçekliğine sahip olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu