ABD ordusuna ait milyonlarca e-posta yanlışlıkla Mali’ye gönderildi!

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı çalışan personellerin gizli belgeleri, yazım hatası nedeniyle 10 yılı aşkın bir süredir yanlışlıkla Mali’ye gönderildiği ortaya çıktı. The Financial Times’ın haberine göre, Pentagon’dan atılan bazı e-postalar, ABD’ye ait askeri e-postaları imleyen “.mil” adresi yerine Mali’ye ait “.ml” uzantılı adreslere gönderildi. Bu durum ise binlerce gizli belgenin yanlış adreslere iletilmesine sebep oldu.

Bu durum, Mali’nin alan adını yönetmek üzere anlaşması olan Hollandalı internet girişimcisi Johannes Zuurbier tarafından tespit edildi. Zuurbier, yanlış yönlendirilen e-postaların 10 yıldan fazla bir süredir devam ettiğini, ancak ABD hükümetini uyarmak için yaptığı tekrarlı girişimlere rağmen durumun düzeltilmediğini ifade ediyor.

Sadece Ocak ayında Zuurbier’in 117,000’den fazla yanlış yönlendirilmiş e-postayı engellediği belirtiliyor ve bu e-postaların birçoğunun ABD askeriyle ilgili hassas bilgiler içerdiği rapor ediliyor. E-postalarda tıbbi kayıtlar, kimlik belgesi bilgileri, askeri üslerdeki personel listeleri, askeri üslerin fotoğrafları, deniz denetim raporları, gemi mürettebat listeleri, vergi kayıtları gibi birçok özel bilginin yer aldığı belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tim Gorman, bu sorunun farkında olduklarını ve kontrollü ulusal güvenlik bilgilerinin veya kontrollü sınıflandırılmamış bilgilerin tüm yetkisiz ifşalarını ciddiye aldığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu