ABD’de ofis talebi pandemi sonrasında düştü

Pandemi sonrasında şirketler evden çalışma yönetimini benimserken, ABD'de ofislere olan ilgi düşmeye devam ediyor.

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs pandemisi sonrasında şirketler evden çalışma yöntemine geçiş yapmaya başlamışlardı. Evden çalışma yöntemi sonrasında ofis talepleri de düşmeye başladı.

Ofislere Olan Talep Düşmeye Başladı

ABD’de ofis alanına yönelik yeni talep, Ağustos ayında art arda üçüncü ayda da düşerek, salgın öncesi ortalama hızının yarısının altına düştü. Ticari bir gayrimenkul teknolojisi platformu olan VTS, ofislere olan ilginin Şubat 2021’den bu yana en düşük seviye olan yüzde 11.5’e düştüğünü belirtti. 

Bir önceki yıla kıyasla, ulusal VTS Ofis Talep Endeksi yüzde 47.1 azaldı. Pandemi sırasında artan ofis alanı talebi, 2021 baharının sonlarında ve yazında geçici olarak yeni bir talep patlamasına neden olmuştu. 

Analiz edilen bir pazar hariç tümü, Ağustos 2022’de bir düşüş bildirdi. Düşüşler arasında New York yüzde 22.8 ile ilk sırada yer alırken, Los Angeles yüzde 14.1 ile ikinci sırada ve Seattle ise yüzde 13.7 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Konu hakkında açıklama yapan VTS CEO’su Nick Romito, “Ofis talebinde bir yaz yavaşlaması tipik, ancak bu düşüş eğiliminin devam edip etmeyeceğini veya ofis talep seviyeleri için yeni bir pandemi sonrası normale yerleşip yerleşmeyeceğimizi göreceğiz.” dedi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu