ABD’de TikTok ve WeChat yasaklanıyor!

ABD Ticaret Bakanı’nın yaptığı açıklamaya göre Pazar gününden itibaren WeChat ve TikTok üzerinden yapılan işlemlere yasak geliyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin etkilediği markalardan olan TikTok ve WeChat ile ilgili çember daralıyor. Her iki platformun ABD’deki faaliyetleri 20 Eylül’den itibaren sonlandırılıyor. Bu sonlandırma ile ilgili ilk adım Pazar günü atılıyor. ABD Ticaret Bakanı Willbur Ross yaptığı açıklamada Pazar gününden itibaren WeChat ve TikTok üzerinden yapılan işlemlerin yasaklanacağını duyurdu.

ABD’de TikTok ve WeChat yasaklanıyor!

Çin merkezli iki platformun ABD içindeki tüm faaliyetleri askıya alınacak. Ross yaptığı açıklamada, ABD’nin WeChat ve çatı şirketi Tencent ile bağlantılı ABD’den ABD’ye işlemleri yasaklayacağını, ancak bunun Çin’deki faaliyeti etkilemeyeceğini söyledi. WeChat veya TikTok’un ABD’deki “uygulama mağazaları” yoluyla dağıtım, bakım ve güncellemeler dahil işlemler 20 Eylül’den itibaren yasaklandı.

ABD başkanı Trump’ın kararnamesi ile ülkedeki faaliyetleri 20 Eylül itabariyel yasaklanacak olan iki şirketten TikTok, ABD merkezli Oracle’ı Güvenilir İş Ortağı olarak duyurmuştu. Ancak görünen o ki bu tarz bir duyuru pek işe yaramamış. ABD’ye göre Çin merkezli şirketler ülke için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Kişisel bilgileri yurtdışına kaçırmakla suçlanan şirketlerin tamamı bu iddianın gerçek dışı olduğunu savunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu