Acer elektrikli bisiklet üretecek

Acer, ebii'yi, sürücülerin kişisel tercihlerini öğrenmek ve vites değiştirmek için kullanılan AI özellikleriyle tasarlanmış bir bisiklet olarak lanse ediyor.

Yeni bir alana açılan Acer, şehirlerde basit ulaşım için yapılmış ilk e-bisikleti olan “ebii”yi tanıttı. Tipik olarak PC’leri, dizüstü bilgisayarları ve aksesuarlarıyla tanınan Tayvanlı şirket, ebii’yi, sürücülerin kişisel tercihlerini öğrenmek ve yol koşullarına bağlı olarak vites değiştirmek için kullanılan AI özellikleriyle şehirler için tasarlanmış bir bisiklet olarak lanse ediyor. Yaklaşık 16 kg ağırlığında olması, onu çoğu e-bisikletten daha hafif yapıyor. Acer, maksimum 20 MPH destek hızına sahip olduğunu ve tek şarjla yaklaşık 110 km gidebileceğini iddia ediyor. 

Bisikletin tam pil ömrüne ulaşması iki buçuk saat sürüyor. Sürücüler, pil ömrü, önerilen rotalar, hız kontrolleri ve bisikleti kilitlemek ve kilidini açmak için ebiiGO uygulaması bulunuyor. Ancak ebii, bağlı telefon yakın alandan ayrıldığında da otomatik olarak kilitleniyor. Ayrıca hırsızlık önleme alarmı da var.

Ebii’nin ek özellikleri arasında çarpışma algılama sensörleri, her yönde ışıklar ve patlak oluşmasını önlemek için havasız lastikler bulunuyor. Son olarak Acer, ebii’nin ne kadara mal olacağını veya ne zaman piyasaya sürüleceğini henüz belirtmedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu