Apple’ın katlanabilir hibrit cihazı hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkıyor!

Apple’ın ilk katlanabilir cihazı, “ultra yüksek kaliteli pazar” için tasarlanmış bir “yeni ürün serisi” olacak.

Apple, gelecekteki katlanabilir/hibrit cihazlarıyla ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre, Apple, 2026’nın ilk yarısında iki katlanabilir cihazı piyasaya sürebilir. Bu son zaman çizelgesi, Apple’ın ürün yelpazesinde büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

Kuo’ya göre, Apple katlanabilir çalışmalarını hızlandırmış durumda ve tedarik zinciri kontrollerinde şirketin katlanabilir cihazlarına yönelik “artan görünürlüğü” bulunuyor. Daha önce, Apple’ın katlanabilir bir iPhone ile değil, daha az önemli ürün kategorilerinden birinde, örneğin katlanabilir bir iPad veya MacBook/iPad hibriti ile deneme yapacağı öne sürülmüştü. Tablet pazarı, küçük bir alıcı havuzuna sahip olsa da, küresel tablet pazarı büyük ölçüde Apple tarafından domine ediliyor. Bu nedenle, deney yapmak için kullanışlı bir alan olabilir.

Apple’ın ilk katlanabilir cihazı, “ultra yüksek kaliteli pazar” için tasarlanmış bir “yeni ürün serisi” olacak. Bu, katlanabilir cihazların maliyeti ve Apple’ın genel olarak premium ürünleri göz önüne alındığında şaşırtıcı değil. Eğer bir MacBook Pro kadar güçlü olursa ve katlanabilir bir panel içeriyorsa, rahatlıkla 2.500 doların üzerinde bir fiyat etiketi taşıyabilir ve Vision Pro’nun 3.500 dolarlık fiyatına yaklaşabilir.

Apple'ın Katlanabilir Hibrit Cihazı Hakkında Daha Fazla Bilgi Ortaya Çıkıyor!
Apple’ın Katlanabilir Hibrit Cihazı Hakkında Daha Fazla Bilgi Ortaya Çıkıyor!

Katlanabilir iPhone için iki ekran boyutu düşünülüyor: 7.9 inç ve 8.3 inç. Bu 2025/2026 lansman penceresi, başlangıç ​​noktasından itibaren oldukça agresif bir zaman çizelgesi olarak nitelendiriliyor. Ancak Apple, bu konuda uzun süredir arka planda çalışıyor olmalı. Eğer katlanabilir bir iPhone, 2026’nın sonunda gelirse, bu, Samsung Galaxy Fold’un 2019 Eylül’ünde piyasaya sürülmesinden yaklaşık yedi yıl sonra olacak.

Aynı araştırma notunda analist, Apple’ın iddia edilen olarak performansı düşük olan ‘Plus’ modelini 2026’da kaldıracağını ve onun yerine iPhone 17 Slim’i getireceğini iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu