Apple, iPhone 15 serisinde eSIM kullanımını zorunlu hale getiriyor

Apple, eSIM özellikli iPhone modellerini ABD ile birlikte Avrupa'da da piyasaya sürecek.

Apple, iPhone 15 serisi ile birlikte eSIM kullanımını Avrupa ülkelerinde zorunlu hal getirmeyi planlıyor. Elde edilen bilgilere göre, önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinin Avrupa versiyonları artık cep telefonu bağlantısı için sadece eSIM kullanacak.

Apple’ın iPhone 14 serisi, ABD’de bir SIM kart yuvası olmadan piyasaya sürülmüştü. Şirketin bu özelliği daha da genişletmeyi planladığı ve eSIM özellikli iPhone modellerini ABD ile birlikte Avrupa’da da piyasaya süreceği söyleniyor.

Bu özellik için ülke listesi henüz onaylanmamış olsa da bir Fransız web sitesinden gelen rapor, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro serilerinin Fransa’da yalnızca eSIM desteğine sahip olacağını gösteriyor. Rapor onaylanırsa, şirketin bu özelliği diğer Avrupa ülkelerinde de kullanıma sunması bekleniyor.

Apple, eSIM’in fiziksel SIM’den daha güvenli olduğunu iddia ediyor. Ayrıca şirket, kullanıcıların cihazlarına 8 adede kadar eSIM ekleyebileceğini ve yönetebileceğini belirterek, SIM kartları değiştirme riskini ortadan kaldırıyor.

Bunlara ek olarak, artık daha fazla akıllı telefon üreticisi eSIM destekli cihazlara geçiş yapıyor ve bu nedenle eSIM akıllı telefon sevkiyatlarının bu yıl yüzde 15 artması bekleniyor. Samsung kısa süre önce Samsung Galaxy M54’ü piyasaya sürerek orta sınıf akıllı telefonlarına eSIM desteği getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu