Apple’ın gizli projesi ortaya çıktı: OLED ekranlı iPad’ler geliyor!

2026 yılında, iPad Air ve iPad mini'nin tek katmanlı OLED ekranlarla donatılması bekleniyor.

Apple’ın bazı iPad modellerini OLED ekranlarla donatma planlarına dair sızıntılar ortaya çıktı. 2026 yılında, iPad Air ve iPad mini’nin tek katmanlı OLED ekranlarla donatılması bekleniyor. Tek katmanlı OLED ekran, tek bir emisyon katmanı kullanırken, iki katmanlı, çift emisyonlu OLED panel ekranın parlaklığını iki katına çıkarır ve ekran ömrünü dört katına kadar artırır. iPad Air (2024) M1 çipini daha hızlı ve enerji verimli olan M2 SoC ile değiştirecek, iPad mini (2024) ise mevcut A15 Bionic yerine A16 Bionic veya A17 Pro çipi ile güncellenecek​​.

2026’da, iPad mini’nin 8.7 inçlik bir OLED ekranla geleceği bildiriliyor, bu, mevcut 8.3 inçlik ekrandan biraz daha büyük​​. 2027 modelleriyle birlikte iPad Pro’nun OLED ekranları, iki katmanlı bir yapıda olabilir. Bu, ekranları tek katmanlı OLED panellerden daha parlak ve dayanıklı yapacak ve CoE (Color Filter on Encapsulation) adlı yeni nesil bir panelin kullanılması planlanıyor. Bu teknoloji, güç tüketimini %20’ye kadar azaltabilir ve iPad’de panel altı Face ID kullanımına olanak tanıyabilir​​.

2026 iPad mini'nin 8,7 inç OLED ekrana sahip olması bekleniyor
2026 iPad mini’nin 8,7 inç OLED ekrana sahip olması bekleniyor

Apple’ın çift katmanlı OLED teknolojisine olan talebi, Samsung’u bu panelleri üretmeye zorladı. Samsung Display başlangıçta Apple’ın talep ettiği çift katmanlı OLED panelleri geliştirmeyi reddetti, ancak daha sonra Apple’ın tablet işini kaybetmenin mali sonuçları iyi olmayacağını fark ederek, çift katmanlı OLED panelleri geliştirmeye başladı​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu