Arm, en yeni CPU ve GPU tasarımları arasında Cortex-X4’ü duyurdu

Arm, daha hızlı CPU ve gelişmiş GPU ile akıllı telefon deneyimini güçlendiren yeni ürünlerini piyasaya sürdü.

Arm, akıllı telefon performansını artırmak için yeni ürünlerini tanıttı. Bu ürünler, dördüncü nesil Cortex-X çekirdeği olan Arm Cortex-X4 ve 5. nesil GPU mimarisine dayanan Arm Immortalis-G720. Arm, Cortex-X4’ün şimdiye kadar yapılan en hızlı CPU olduğunu iddia ediyor ve AI veya ML tabanlı uygulamalar için yüzde 15 daha fazla performans sağladığını belirtiyor. Ayrıca, Cortex-X4’ün mikro mimarisi sayesinde uygulama başlatma süresini yüzde 40 daha az güç tüketerek artırdığı ifade ediliyor.

Arm ayrıca, Arm Total Compute Solutions 2023 adını taşıyan yeni bir platform olan mobil bilgi işlemi de duyurdu. Bu platform, kendi IP paketlerini kullanarak SoC tasarımcılarının kendi bilgi işlem alt sistemlerini oluşturmasına olanak tanıyor. TCS2’ün, Arm’ın yeni Armv9.2 mimarisi üzerine kurulmuş birinci sınıf akıllı telefon modelleri için tasarlandığı belirtiliyor.

Arm, müşterilere tam bir sistem sunmadan önce CPU, bellek sistemleri ve bilgi işlem bloklarını bir araya getirmek için yapılandırma ve entegrasyon sürecine başlıyor. Ayrıca, TSMC ile birlikte çalışarak Arm Cortex-X4’ü TSMC N3E sürecinde optimize ediyor. Bu iş birliği sektörde bir ilk olarak kabul ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda, Arm, bu yıl ABD’de büyük bir halka arz gerçekleştireceğini duyurdu. Şirket, halka arzda 8 milyar ila 10 milyar dolar arasında bir fon toplamayı planlıyor. Bu gelişmelerle birlikte Arm, akıllı telefon teknolojilerinde öncü bir rol oynamayı sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu