Astronomide büyük keşif: Her 18 dakikada bir sinyal gönderen gizemli nesne!

Keşfedilen bu nesnenin, şimdiye kadar görülen hiçbir şeye benzemediği ve Samanyolu galaksisinde benzersiz bir fenomen olduğu belirtiliyor.

Avustralyalı astronomlar, Samanyolu galaksisinde, her 18,18 dakikada bir düzenli olarak radyo dalgaları yayan gizemli bir dönen nesne keşfettiler. Bu nesne, her seferinde 30 ila 60 saniye süren büyük bir radyo enerjisi patlaması yayıyor. Bu tür düzenli bir ritme sahip başka bir nesne daha önce bulunmamıştır.

Astronomide Büyük Keşif. Her 18 Dakikada Bir Sinyal Gönderen Gizemli Nesne!
Astronomide Büyük Keşif. Her 18 Dakikada Bir Sinyal Gönderen Gizemli Nesne!

Nesne, teorik olarak var olabileceği düşünülen ancak daha önce hiç görülmemiş bir “ultra uzun periyotlu manyetar” olabilir. Bu bulgu, uzaydan gelen tekrarlayan radyo sinyalleri her zaman uzaylıların varlığını sorgulatırken, araştırmacılar bunun pek olası olmadığını belirtiyorlar​​​​​​.

Keşfedilen bu nesnenin, şimdiye kadar görülen hiçbir şeye benzemediği ve Samanyolu galaksisinde benzersiz bir fenomen olduğu belirtiliyor. Nesnenin her 18 dakikada bir dakika boyunca büyük bir radyo enerjisi salımı gerçekleştirdiği gözlemlenmiş. Bu keşif, astronomlar için heyecan verici olmasının yanı sıra, evrendeki bilinmeyenler hakkında daha fazla soru işareti de oluşturuyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu