Boston Dynamics’in yeni robotu depolarda devrim yapacak

Ünlü robotik teknolojisi geliştiricisi Boston Dynamics, şimdi de Stretch isimli yeni bir robot geliştirdiğini duyurdu.

Uzanmak anlamına gelen Stretch büyük depolarda kamyonlara yükleme yapıp yükleri boşaltabiliyor. Genel olarak iki veya dört robotlu ve akrobatik hareketleriyle öne çıkan robotlar geliştiren firma, bu sefer göze daha sade hatta klasik gelen bir tasarıma imza atmış olsa da verimlilik ve kârlılık gibi alanlarda oldukça büyük avantaj sağlayacak gibi duruyor.

Milyarlarca koliyi elle yüklemeye son

Şimdilik 22 kilo taşıma kapasitesine sahip Strech, aslında belli bir araştırma doğrultusunda geliştirilmiş. Firmanın Ürün Müdürü ve Başkan Yardımcısı Kevin Blankespoor, “Yaklaşık 20 kilo ağırlığında yılda ortalama 500 milyar koli nakliye araçlarına yükleniyor. İnanması güç ancak bu sayının tamamı bugün için insan eliyle hallediliyor. Dolayısıyla daha küçük bir robot geliştirip 20 kilo civarındaki bu yükü eritecek bir Ar-Ge gerçekleştirip Stretch’i geliştirdik.” diyor.

Stretch tamamen bu sektördeki insanları işinden etmeyecek. İnsanlar daha çok kontrol noktasında görev yapacak ve birkaç Stretch’ten sorumlu olacak. Gelişmiş kameralarla gelen Stretchler iş yükünü analiz edip bir rapor verecek ve onu yükleme ya da boşaltmak için insan onayına sunacak. Otomasyon başladıktan sonra işin gerisini robotlar halledecek. 8 saat aralıksız çalışabilen Stretch robotu 2022’de satışta olacak. Şu an için ürünün fiyatı belirlenmiş değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu