Clubhouse Android için beta uygulamasını kullanıma sundu

Uzun süredir beklenen Clubhouse'un Android uygulaması artık Google'ın Play Store'undan indirilebilir durumda. Sürümün şimdilik beta ve ABD'deki kullanıcılar için olduğunu söyleyelim. Bu bile Android kullanıcılarının heyecanlanmasına yetti.

Şu an Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar için mevcut olan uygulama, daha sonra İngilizce konuşulan ülkelerden başlayarak diğer ülkelere sunulacak.

Uygulama 2020’de piyasaya sürüldüğünde, yalnızca iOS’ta mevcuttu ve bir Android sürümü konusunda çok tartışmalar oldu. Clubhouse uygulaması, milyonlarca kullanıcının sesli sohbete, yalnızca davetle kullanılabilen uygulamaya bağlı olduğu popüler bir uygulama olduğunu hatırlatalım.

Şirket , Android uygulamasını yılın başlarında geliştirmeye başladı. İç kaynaklardan ve uzmanlardan gelen birkaç tweet, Beta sürümünün Mayıs ayında kullanıma sunulacağını belirtmişti. Şimdi ise Android uygulamasının Play Store’da artık mevcut olduğuna dair bir onay yapıldı.

Clubhouse uygulaması, Android uygulamasının yayınlanmasından önce gözlemlediği tüm sorunları düzeltmek için Beta sürümünden gelen kritik geri bildirimleri kullanacak. Clubhouse iOS platformunun başarısı Facebook, Twitter, LinkedIn ve diğerleri tarafından benzer uygulamaların çoğaldığını görmüştü. Çok sayıda rapor, uygulamanın popülerliğinin son aylarda düştüğünü gösteriyor. Android uygulamasının yayınlanması, daha fazla kullanıcıyı uygulamayı seçmeye teşvik edecek. Başarılı iOS uygulamasıyla karşılaştırıldığında, Android sürümünde birkaç özellik bulunmuyor ve bunun ileriye dönük olarak Clubhouse tarafından ele alınmasını bekliyoruz.

Sohbet uygulaması insanların şikayetlerini, muhalif söylemlerini kendi sözleriyle dile getirdikleri için kısa sürede popüler bir platform haline geldiğinden, dünyanın bazı bölgelerinde bir miktar sansüre maruz kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu