Clubhouse artık tüm android kullanıcılarına açık

Yalnızca davet sistemi ile kullanılabilen sosyal platform Clubhouse, bilindiği üzere sadece iOS yani Apple cihazlarda vardı. Uzun çalışmaların ardından platform Android'e taşındı. Ancak şu an için sadece beta sürümü yer alıyor.

İlk olarak geçen hafta sadece ABD’deki Android kullanıcılarının kullanımına sunulan Clubhouse, bir nevi test aslında olan beta sürümüydü. Sürümün tamamının yayınlanmasına daha süre var. Bu yüzden firma, beta sürümünü sadece ABD ile sınırlı bırakmadı ve diğer ülkedeki Android kullanıcılarına beta sürümünü açtı. İlk planlama olarak İngilizce konuşulan ülkeler seçilmişti. Brezilya, Japonya ve Rusya’daki kullanıcılara bu hafta uygulamaya erişme ve performansı ve genel beklentileri hakkında geri bildirim sağlama fırsatı verildi.

Uygulama artık Google Play Store’dan indirilebiliyor. Bununla birlikte, platformun hala beta aşamasında olduğunu söyleyelim, yani hala birkaç aksaklık yaşayabilirsiniz ama genel olarak düzgün bir biçimde çalışıyor. Maalesef, yeni bir kullanıcının uygulamaya kaydolmak için önceden kayıtlı kullanıcılardan bir davet alması gerekecek.

Geçen hafta beta sürümünün yayınlanmasından bu yana, uygulamanın test topluluğundan güçlü geri bildirimleri gösteren üç güncellemesi yapıldı. Tam sürüm yayınlandığında uygulamada bazı ek özellikler de olacak.

Android pazarı hızla büyüyor ve Android için Clubhouse’un başarılı bir şekilde ortaya çıkarılması, uygulamanın daha da genişlemesine işaret edebilir ve muhtemelen zaman içinde iOS kullanıcılarının sayısını gölgede bırakabilir. Android’e geçilmesi ise akıllı telefon kullanıcılarının çoğunu ele geçirmek olarak yorumlanabilir. Öyle ki bu haftanın başlarında Google, 2021 Google I/O etkinliğinde Play Store’a erişen 3 milyardan fazla aktif Android cihaz olduğunu açıklamıştı. Bu, bir milyardan fazla aktif cihazda iOS için olan rakamın üç katından fazla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu