Clubhouse Android’e yeşil ışık yaktı

Şimdilik sadece iOS kullanıcılarına açık olan Clubhouse, bir yıldan aşkın süredir zaten Android'e geçmeye çalışıyor.

Android kullanıcılarının en çok beklediği uygulama kuşkusuz git gide gizemli bir hal alan popüler sosyal ağ uygulaması olan Clubhouse. Öyle ki şu an için bu uygulamayı sadece Apple kullanıcıları yararlanabiliyor. Peki Android sürümü ne zaman gelecek?

Aslında şöyle ki Apple kullanıcılarının hepsi de kullanamıyor. Nedeni ise uygulamanın davetiye sistemi ile çalışması. Bu yüzden birçok kullanıcı uygulamayı kullanabilmenin yollarını ayırıyor. Apple kullanıcıları her ne kadar davet ile katılıyor olsa da. Milyarlarca Android kullanıcısı bu sosyal ağdan tamamen soyutlanmış durumda. Bunun ne zaman sona ereceği, Android’e ne zaman yükleneceği merak konusu.

Bu merak da uygulamanın kurucu ortağı olan Paul Davison tarafından giderildi. Öncelikle firmanın Android’e geçmeyi can attığını iletelim. Öyle ki Davison’ın söylediklerine göre, Clubhouse bir yıldan aşkın süredir zaten Android’e geçmeye çalışıyor. Ancak firmanın en büyük engel, çok fazla kullanıcının olması. Davison’ın ilettiği bilgiye göre uygulamada belirli kategorilerde belirli odalar yer alıyor.

Clubhouse

Android’e geçilmesi ile beraber gelecek olan milyonlarca kullanıcı ile beraber uygulamanın bu sistemi kaldıramayacak olması; yani binlerce yeni oda ve kullanıcının uygulamayı asıl amacından saptıracağı gibi kapasite sorunun da uygulamanın stabil çalışmasını engelleyeceği düşünülüyor.

Bu yüzden çalışmalarının devam ettiği ve çıkışın birkaç ay sonra olabileceğini iletti. Yani bir sorun yaşanmaması halinde yaz başında uygulama android kullanıcılarına açılmış olacak. Ayrıca yapacakları çalışma ile beraber davetiye sistemini de sonlandırmaya hazırlandığını iletti. Görünen o ki uygulama sağlam yazılım temellerine oturtulursa, birkaç ay sonra Clubhouse’u sosyal ağlar içerisinde zirvede görebiliriz.

Microsoft gözünü Discord’a dikmiş durumda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu