Clubhouse sonunda Android uygulamasını yayınladı!

Ses tabanlı sosyal girişim Clubhouse, popülaritesinin azalmaya başladığı bir zamanda Android uygulaması yayınladı.

Şu anda sadece ABD’de beta sürümünde olan Android uygulama, iOS sürümü gibi hala yalnızca davet üzerine kullanıcı kabul ediyor. Bu kriter, Android kullanıcılarının artık hizmete erişme imkanına sahip olmalarına rağmen, kolayca kaydolamayacaklarını gösteriyor.

Clubhouse bir blog gönderisinde, “Önümüzdeki birkaç hafta için planımız; topluluktan geri bildirim toplamak, gördüğümüz sorunları düzeltmek, ödemeler ve kulüp oluşturma gibi son birkaç özelliği eklemeye çalışmaktır. Büyümeyi ölçülü tutma çabasının bir parçası olarak ise her yeni üyenin birkaç yakın arkadaşını getirmesini sağlayarak davet sistemine devam edeceğiz.” dedi.

Clubhouse, geçen yıl en çok merak edilen teknoloji girişimlerinden biri haline geldi. Daha önce 110 milyon dolar toplayan Clubhouse, C Serisi turunda ise 4 milyar dolarlık yatırım toplamıştı. Yatırımcıları arasında DST Global, Tiger Global ve Andreessen Horowitz gibi üst düzey risk sermayesi firmaları yer alıyor. Ancak son zamanlarda uygulamaya ilgi azalıyor. Sensor Tower’dan alınan verilere göre, Şubat ayında 9,6 milyon indirme gören uygulama, Nisan ayında yaklaşık 900 bine düştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu