Dell, üretken AI platformunu tanıttı: Dell Generative AI Solutions

Bu yeni sistem sayesinde müşteriler, büyük dil modellerine erişebilecek ve üretken AI projeleri oluşturabilecekler.

Üretken yapay zeka son zamanların en popüler teknolojilerinden biri haline gelerek, birçok büyük şirketin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu eğilime ayak uyduran bilgisayar üreticisi Dell, güçlü modeller çalıştırmak isteyen işletmelere yardımcı olacak yeni bir platform olan “Dell Generative AI Solutions”ı duyurdu.

Dell’den üretken AI için yenilikçi platform

Bu yeni sistem sayesinde müşteriler, büyük dil modellerine erişebilecek ve üretken AI projeleri oluşturabilecekler. Dell, müşterilerinin üretken AI projelerini daha hızlı ve verimli bir şekilde çalıştırmalarına yardımcı olmak için yeni donanım kurulumları ve yönetilen hizmet platformu sunacak. Aynı zamanda şirket, sunucu rafları ve diğer kurumsal donanımlar da üretiyor.

Üretken yapay zeka teknolojisinin halka açık yüzü olarak görülen büyük dil modellerini geliştiren teknoloji şirketleri Meta, OpenAI ve Google gibi diğer şirketler de bu alanda nasıl para kazanacaklarını araştırmaya devam ediyor.

AI teknolojisi, donanım sağlayıcılardan bulut sağlayıcılarına kadar pek çok şirket tarafından iş süreçlerine daha fazla AI yeteneği eklemek için bir fırsat olarak görülüyor. Bu nedenle, Amazon gibi şirketler de deney yapmak isteyen işletmelere yönetilen hizmet platformları sunuyor.

Dell, Nvidia’nın Tensor Core GPU ve kendi kurumsal AI yazılımlarını birleştirerek şirketlerin AI modellerini daha hızlı ve verimli bir şekilde çalıştırabilmelerini sağlıyor. Ayrıca, pil tasarruflu küçük makinelerle donatılmış yerleşik AI özelliklerine sahip yeni bilgisayarlar da piyasaya sürmeyi planlıyor. Dell ayrıca, müşterilerin üretken AI modellerini denemelerine ve entegre edildikten sonra olası sorunları gidermelerine yardımcı olacak bir hizmet platformu olan “Dell Professional Services”i de duyurdu.

Dell’in yeni platformu, müşteri deneyimini geliştirerek ve yeni çalışma yolları sağlayarak inovasyon hızında köklü bir değişim yaratmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu