Elektrikli otomobillerde Ford ikinci sırada

Detroit merkezli otomobil üreticisi Ford, üçüncü taraf endüstri verilerine göre ikinci en büyük elektrikli otomobil üreticisi oldu.

Ford Motor son yaptığı açıklamada, CEO Jim Farley’in ABD’de en çok satan ikinci elektrikli araç üreticisi olma hedefini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Endüstri lideri elektrikli otomobillerde ikinci sırada

Detroit merkezli otomobil üreticisi Ford, üçüncü taraf endüstri verilerine göre az farkla da olsa Hyundai ve Kia’yı geçmeyi başararak ikinci en büyük elektrikli otomobil üreticisi oldu. Elon Musk’ın yöneticisi olduğu Tesla ise geniş bir farkla lider olmaya devam ediyor. Ancak tüm bunlara rağmen Tesla, pazara daha fazla elektrikli otomobilin girmesiyle birlikte pazar payını kaybediyor.

Elektrikli otomobil üreticisi listesinde Ford, Tesla'nın ardından ikinci sıraya yükseldi.

Ford tarafından yapılan açıklamada, elektrikli araç segmentindeki payının bir önceki yıl yüzde 5.7 olduğunu, bu yıl ise yüzde 7.4 olduğunu açıkladı. Ford, Kasım 2022 dönemine kadar, ABD’de 53.752 adet tamamen elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi.

Tesla ise üçüncü çeyrek boyunca 908.000’den fazla elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Tesla’nın bu satışları küresel alanda gerçekleşti. Hyundai’nin satışlarına Nexo hidrojen yakıt hücreli aracı dahil edilmedi. Şirket bu aracıyla birlikte Kasım ayına kadar 54.043 adetlik pil ve yakıt hücresi ile çalışan araçlarla Ford’u geride bıraktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu