Entegratörlük Çin yemeği gibi

2014 yılında bu sektörlere yönelik ilave yazılım ve katma değerli çözümler sunduk. Özellikle enerjide katma değer yaratabileceğimize inanıyoruz. Burada sektör özel çözümümüz var. Bu çözümümüz için grup dışı dağıtım ve üretim şirketleriyle de görüşüyoruz. Biri ile anlaşmaya yaklaşmış durumdayız.
Ayrıca 2014 sonu gibi başladığımız ve 2015, 2016 ve 2017’de devam edeceğimiz büyük bir ERP versiyon değiştirme projemiz var. Grup içinde hem Oracle E-Business Suite hem de SAP’i kullanıyoruz. Oracle E-Business Suite için böyle bir proje başlattık. Grup şirketlerini sırayla güncelleme yapıyoruz.
Kendimizi iyi bulduğumuz alanlar arasında ayrıca bütçeleme, raporlama, iş zekası, iş analitiği var. Sistem entegratörü olduğumuz için uçtan uca hizmet sunmaktayız.

Veri merkezi hizmeti sunuyor
2007’de kurulan Aktek Bilişim, Türkiye’nin ilk 20 sistem entegratöründen biri olarak gösteriliyor. 100 çalışanı bulunan şirketin kendisine ait iki veri merkezi bulunuyor. Bunlardan yenisi 2012’de Yalova’da faaliyete geçti ve Tier 2 standardına sahip. Aktek Bilişim Genel Müdürü Reha Çetin, kendilerine ait veri merkezlerinde sıradan hizmetlerden ziyade, bir SLA sözleşmesi çerçevesinde barındırma, kolokasyon hizmetlerine ek olarak özel veri merkezi hizmetleri sunduklarını söylüyor.

Enerji sektöründe M2M ve akıllı sistemler hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Sizin bu alanda çalışmalarınız var mı?
Asos adını verdiğimiz akıllı sayaç okuma sistemini geliştirdik. Açılımı Aktek Sayaç Okuma Sistemi. Bu sistemi SEDAŞ ve AYDEM elektrik dağıtım bölgelerine kurduk. Şu anda 20 bin uçta kurulu ve çalışır durumda. Bu uçların 7 bin 500’ü SEDAŞ’ta, 12 bin 500’ü de AYDEM’de. AYDEM projesini Netaş ile hayata geçirmiştik. Kurulumdan sonra projeyi Netaş’a devrettik. Onlar devam ediyorlar.
Enerji sektörü için geliştirdiğimiz bu yeni nesil sayaç okuma sistemlerini doğalgaz, su dağıtım gibi sektörlere tatmak amacındayız. Teknopark alanımızda buna yönelik ekipman ve yazılım geliştirme çalışmalarımız devam ediyor.
Enerji sektörüne yönelik ayrıca, Atlas adını verdiğimiz enerji talep tahmin ve CRM’e yönelik SEPAŞ’a sunduğumuz çok özel bir çözümümüz var. Microsoft teknolojilerini kullanarak tamamen kendi iç kaynağımızla geliştirmiş olduğumuz bu çözümümüz müşteri hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor. Atlas’ın birinci fazı tamamlandı. İkinci faz başlangıcındayız. Bu çözüm etrafında, bütçelemeyi kolaylaştıran uygulamalar da geliştirdik. Teknopark projesi olarak yürüttüğümüz bir çalışma bu aynı zamanda.
Akkök Grubu, gayrimenkul alanında da faaliyet gösteriyor. Bu alana sunduğunuz çözümler var mı?
Evet, Akkök Holding olarak üç büyük alışveriş ve yaşam merkezine sahibiz. Bunlar Akmerkez, Akasya ve Akbatı. Bunlardan Akasya için bir yıllık çalışmanın sonunda özel bir yazılım projesini devreye aldık. Oracle ile birlikte geliştirdiğimiz bu çözüm gayrimenkul yönetimini ERP’ye bağlıyor. Birinci fazını yılın başında devreye aldık. Şimdi ikinci fazı devreye alınmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler
Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu