FTX Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu

Dünyanın üçüncü büyük kripto para borsası olan FTX, hafta başından beri yaşadığı nakit sıkıntısı nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Bir zamanlar dünyanın üçüncü büyük kripto para borsası olan FTX, hafta başından beri nakit sıkıntısıyla boğuşuyordu. Kripto para borsası bugün itibariyle Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

FTX Kripto Para Borsası iflas etti

FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in CEO’luk görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından Sam Bankman-Fried’in şirketleri olan FTX, FTX US ve yatırım şirketi olan Alameda Research için Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunuldu.

Hafta başında 16 milyar dolarlık kişisel bir servete sahip olan Sam Bankman-Fried’in kişisel varlığı iflasın açıklanmasının ardından sıfır dolara düştü.

İlgili Makaleler

FTX’in iflas başvurusu sonrasında şirketin Türkiye operasyonlarını yürüten FTX TR’nin Twitter hesabından şu açıklamalar yapıldı:

“FTX TR olarak bugüne kadar ne söylediysek yaptık, sözlerimizi eliminizden geldiğince tutmak için özenle çalıştık. Bugün de aynı özenle süreç içerisinde size söz verdiğimiz tüm planlarımıza sadık kalacağız. Bunun için FTX TR ekibi olarak bu gece ve bütün hafta sonu söz verdiğimiz gibi FTX TR kullanıcılarının bakiyelerini hesaplarına göndermek için canla başla çalışacağız. Bize şimdiye kadar destek veren herkese gönülden teşekkür ederiz.”

FTX TR Ekibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu