Gary Wang ve Caroline Ellison suçlarını kabul etti

Kripto para borsası FTX'in ve sahibi olduğu şirketlerin önemli isimleri suçlarını itiraf edip savcılıkla iş birliğine gitti.

Kripto para borsası FTX’in iflas etmesinin ardından, FTX ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. FTX’in önemli iki kişisi suçlarını kabul ederek savcılarla iş birliğine gittiklerini açıkladı.

Üst Düzey Yöneticiler Suçlarını İtiraf Etti

Amerika Birleşik Devletleri Savcısı Damian Williams, yaptığı açıklamada FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve eski Alameda Research eş CEO’su Caroline Ellison’ın New York’un Güney Bölgesi’nde federal suçlamaları kabul ettiklerini söyledi.

Wang; elektronik dolandırıcılık, emtia dolandırıcılığı için komplo ve menkul kıymetler dolandırıcılığı için komplo kurmak suçunu kabul etti. Ellison ise iki adet elektronik dolandırıcılık için komplo, emtia dolandırıcılığı için komplo, menkul kıymetler dolandırıcılığı için komplo ve kara para aklama için komplo suçlarını kabul etti.

İlgili Makaleler

Suçlamalar, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in Bahamalar’dan New York’a gelirken Ellison ve Wang’ın savunma anlaşmalarını kabul eden aynı savcılar tarafından sekiz federal suçlamayla karşı karşıya oldukları gün açıklandı. İkilinin savunma anlaşmaları, Sam Bankman-Fried’in Bahamalar’daki bir mahkeme duruşması kaosa dönüşmeden önce ABD’ye dönmesinin beklendiği Pazartesi günü imzalandı. Williams konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kısa bir süre önce söylediğim gibi, bu soruşturma büyük ölçüde devam ediyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu