Google AI bölümleri, Google DeepMind’da birleşiyor

Google DeepMind ile AI alanındaki bilgi işlem gücü, altyapı ve kaynaklar bir araya getiriliyor.

Google, diğer firmalarla birlikte AI’daki hızını ve gelişimini korumaya çalışıyor. Bu süreçte de AI araştırma bölümlerini tekrar gözden geçirerek yeni bir planlama yapıyor. Google tarafından gelen açıklamaya göre AI bölümleri Google DeepMind’da birleşecek.

Google, uzman ekiplerden oluşturduğu yeni bir birim olan Google DeepMind’ın duyurusunu yaptı. Artık başka firmalarla da iş birliği yapacağını söyleyen firma, bu çalışma için oldukça heyecanlı. Google DeepMind’ın bir parçası olarak Google, araştırma ilerlemesini denetlemek için yeni bir bilimsel kurul oluşturacağını söylüyor. Çok derin bir araştırma ekibi kurularak, bütün işler daha hızlı ilerleyecek ve birçok noktadan kontrol edilecek.

Ayrıca Google konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Algoritmalar ve teori, sürdürülebilirlik ve sorumlu AI gibi alanlarda bilgisayar bilimindeki temel ilerlemelere odaklanıyoruz. Aynı zamanda bağımsız bir bölüm olarak kalacak olan DeepMind, hepimiz için fazlasıyla önemli bir proje.”

Google DeepMind ile yeni nesil yapay zeka atılımları oluşturabilmek için AI alanındaki bilgi işlem gücü, altyapı ve kaynaklarla bir araya getiriliyor. Aslında bu çalışma, teknoloji alanında fazlasıyla ilgi görecek ve yapay zeka anlamında yapılan bütün çalışmalar da şekil değiştirecek.

Bu bilgilerin yanı sıra DeepMind, Google araştırmacıları tarafından yarı zamanlı bir araştırma iş birliği olarak kuruldu. Bir AI model oluşturma çerçevesi olan TensorFlow gibi araçlara ek olarak, Google Çeviri’de yapılan geliştirmeler de başarılı oldu. Ayrıca Microsoft’un eski Bing arama motoruyla entegre AI destekli sohbet robotu Bing Chat’te iş birliği yapan Google’ın Magi’ye çok büyük kaynaklar yatırdığı tahmin ediliyor. Magi de kısa sürede ön plana çıkan önemli AI çalışmalarından bir tanesi.

Genel olarak, Google bu projesiyle AI sistemini daha fazla entegre edebilecek ve yüksek ihtimalle çalışmalarına devam ederken de bunun faydasını görecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu